Reklama

Reklama

Zdeněk Raušer

Zdeněk Raušer

nar. 14.08.1978

zem. 26.02.2017 (38 let)
neznámo kde

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Zdeňka Raušera objevil režisér Bohdan Sláma, který často využívá talent nevystudovaných herců. Zdeňka potkal v jedné rýmařovské hospodě po čtyřech letech hledání hlavní postavy.
"Postava Káji nejde hrát, proto jsem do ní obsadil neherce z Rýmařova Zdeňka Raušera," řekl před lety.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Zákeřná plicní embolie zabila hrdinu filmu Divoké včely Zdeňka Raušera (†38) z Rýmařova. (Ne)herec měl spoustu plánů a mluvil i o dalším natáčení. Jeho smrt zaskočila obyvatele celého města.

Zdeněk hrál ve filmech obyčejného a nesmělého kluka. Přesně takový byl i v soukromí. „Byl hodný a tichý. Po městě moc nechodil,“ řekla Blesku sousedka Ivana Matochová. Kája z Divokých včel žil v bytě s rodiči. „Oba jsou již v důchodu. Jejich koníčkem jsou včely. To, že Zdeněk tak náhle odešel, je srazilo na kolena. Prý se mu špatně dýchalo. Se záchranáři ještě mluvil, ale v nemocnici zemřel,“ sdělila další sousedka.

Zakřiknutý dobrák Raušer toho sice moc nenamluvil, ale nikoho nenechal ve štychu. „Pomáhal každému, kdo si řekl. Zakřiknutý byl možná kvůli ošklivému atopickému ekzému, ale srdce měl opravdu veliké. Vím, že měl v posledních letech přítelkyni. Vypadal šťastně,“ uvedla servírka Kamila.

Poslední rozloučení s hercem se uskuteční dnes v 15 hodin v kapli V Lipkách v Rýmařově. Dle místních by jeho slavní herečtí kolegové měli přijet. „Mluvil o nich moc hezky a chválil je. Říkal, že jsou obyčejní, se starostmi jako my. Určitě by mu měli přijet dát sbohem,“ podotkla bruneta Miroslava.

Uživatel sator smazal svůj příspěvek.

Uživatel sator smazal svůj příspěvek.

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Super.cz 1. 3. 2017:

Jeho filmografii tvoří pouze dva snímky, filmoví fajnšmekři si ho ale určitě budou pamatovat! Zdeněk Raušer, který se před šestnácti lety blýskl v hlavní roli nemluvného Káji ve filmu Bohdana Slámy Divoké včely, je po smrti.

Raušer podle dostupných informací zemřel náhle v neděli 26. února. Bylo mu pouhých 38 let. S informací přišel dnes web tn.cz. Příčina smrti zatím není známá. Neherce, který vystudoval střední odborné učiliště v Rýmařově a stal se opravářem zemědělských strojů, si před lety do hlavní role svého celovečerního debutu vybral Sláma po marném tříletém hledání v jedné rýmařovské hospodě.

„Ta postava prostě nejde hrát. Není tam co hrát. Tam lze jenom bejt v prostotě a svatosti té postavy. Hledal jsem někoho, kdo nebude muset nic hrát," uvedl tehdy v rozhovoru pro Českou televizi režisér filmu Bohdan Sláma, který Raušera znovu obsadil o několik let později také do svého filmu Štěstí.

Herec

Filmy
2005

Štěstí

2001

Divoké včely

Reklama

Reklama