foto

Martin Hanzlíček

  • nar. 18.2.1955 (61 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V roce 1983 dokončil studia na katedře dokumentárního filmu na Filmové akademii múzických umění v Praze. Od roku 1984 pak externě spolupracoval se Slovenskou televizí v Bratislavě, kde se podílel na tvorbě více než čtyřiceti dokumentárních filmů. V roce 1992 působil v ČST Bratislava jako šéfredaktor redakce vzdělávacích programů.

Po rozpadu republiky žije v Praze. Byl autorem a režisérem několika vzdělávacích projektů realizovaných ve spolupráci s ČT a spolupracoval s FEBIEM. Od roku 2002 se podílel na realizaci magazínu Vědník. V roce 2002 spolupracoval na seriálu ČT „Čestní občané“ (díl „Rudolf Slánský“, scénář a režie), který byl vyznamenán cenou Fites za televizní dokumentární seriál.

Nyní spolupracuje s Českou televizí Praha na projektu Popularis, Diagnóza a Domácí lékař.
V roce 2006 dokončil hodinový film "Sám proti sobě" (STV, portrét R. Sikory), který v roce 2007 získal 3. místo na mezinárodním festivalu umění ARS&FILM v Telči (hlavním hostem festivalu byl Vojtěch Jasný). V roce 2007 natočil film "Krajina našich předků" jako zakázku města Mikulov (tvorba krajiny a podpora turistického ruchu). Film získal Cenu měst a obcí na mezinárodním festivalu Ekotopfilm v Bratislavě.

Režijní filmografie

Dokumentární

2014 Husí kůže - Zimomriavky (TV film)
2013 35 měsíců s Natálkou
2009 Dobré ráno, Slovensko (TV film)
Krátká dlouhá cesta
2007 Obyvateľ vlastného ostrova (TV film)
Sám proti sobě (o výtvarníku Rudo Sikorovi) (TV film)
2005 Egon Bondy (TV film)
1985 Zóna A (TV film)

TV pořady

2010 Příběhy pro Natálku (TV pořad)
2006 Domácí lékař aneb nic není jen tak... (TV pořad)
2000 Diagnóza (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Dokumentární

2014 Husí kůže - Zimomriavky (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace