foto

Ondrej Kovaľ

  • nar. 10.7.1979 (36 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ondrej Kovaľ je slovenský herec, který se narodil 10. července 1979 v Bratislavě. Jako dítě byl považován za třídního šaška ale to prý jen proto, že na základní škole musel třikrát změnit působiště a bylo tudíž vždycky těžké najít si v nové třídě své místo "Vzpomínám si, že ze všeho nejradši jsem spolužákům předváděl opilce."

Jeho rodiče byli amatéři loutkáři a tudíž měl k uměleckému prostředí blízko již odmala. Jeho první role byla v představení CÍNOVÝ VOJÁČEK. Vystudoval Konzervatoř a bratislavskou VŠMU, kde uspěl až na potřetí. Poprvé nebyl přijat jelikož zanedbal veškerou přípravu a podruhé zase vzala za své tréma.

Po absolutoriu získal angažmá v SND v Bratislavě, kde účinkuje například v představení O MYŠÍCH A LIDECH, MANON LESCAUT nebo VEČER TŘÍKRÁLOVÍ. Pochvalné kritiky za svůj výkon si vysloužil především v inscenaci TANČÍRNA. V loňském roce se stal jednou z hvězd slovenského televizního seriálu RODINNÉ TAJOMSTVÁ.

V poslední době však tento herec obohatil i český film a to nejprve ve filmu Ondřeje Trojana - ŽELARY v roli násilníka a ožraly dědiny. Touto rolí se sice dostal do podvědomí diváků ale ještě více zabodoval jako záletný hudebník Max, ve filmu ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU, kde okouzlil a pobavil nemálo lidí.

Zuzana "Z@z@" Vacková

Herecká filmografie

2016 Slíbená princezna (TV film)
2014 Dr. Ema (TV seriál)
Koncert (studentský film)
2013 Colette
Kolonáda (TV seriál)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
Tančiareň (divadelní záznam)
2010 Občanský průkaz
2008 Obchod so šťastím (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2006 Účastníci zájezdu
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
V hodine rysa (TV film)
2004 Frankenstein (TV film)
Príchod do lyrickej krajiny (studentský film)
2003 Záchranáři (TV seriál)
Želary
2002 Čierna pani (TV film)
2001 Zlatý chléb (TV film)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1997 Čo viem ja, nevieš ty (TV film)
Tu žijú levy (TV film)
1996 Normálny cvok (TV film)
1995 Škriatok (TV seriál)

TV pořady

2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace