foto

James Marsh

  • nar. 30.4.1963 (53 let)
    Truro, Cornwall, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

James Marsh (1963, Velká Británie) pracoval po absolvování oxfordské univerzity pro BBC. Jeho první dokument Troubleman (1994) pojednává o posledních dnech soulového zpěváka Marvina Gaye, který byl zavražděn svým otcem, fundamentalistickým kazatelem a příležitostným transvestitem. Dalším snímkem byl dokument o bizarním jídelníčku Elvise Presleyho The Burger and the King (1996). Marsh natočil také dokumentární portrét Johna Calea ze skupiny The Velvet Underground. V roce 2005 byl v Cannes uveden jeho celovečerní hraný debut The King s Gaelem Garcíou Bernalem v hlavní roli. Roku 2003 natočil dokument The Team o newyorských bezdomovcích, kteří se snaží založit fotbalový tým. V roce 2000 byl v Karlových Varech v rámci Fóra nezávislých uveden jeho snímek Wisconsinský výlet za smrtí (1999).

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

2017 The Mercy
2016 Jedna noc (TV seriál)
The Art of War (E04)
2014 Teorie všeho
2012 Shadow Dancer
2009 Vraždy v Yorkshiru: 1980
2005 The King

Dokumentární

2011 Nim
2008 Muž na laně
2005 The Team
1999 Wisconsinský výlet za smrtí
1998 John Cale (TV film)
1996 The Burger & the King: The Life & Cuisine of Elvis Presley (TV film)
1990 The Animator of Prague (TV film)
1975 Arena (TV seriál)

Scenáristická filmografie

2005 The King

Dokumentární

1999 Wisconsinský výlet za smrtí

Producentská filmografie

Dokumentární

1999 Wisconsinský výlet za smrtí
1975 Arena (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2011 50 Documentaries to See Before You Die (TV seriál)

TV pořady

2013 Docventures (TV pořad)
2009 81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2005 The Team

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace