foto

Jiří Grygar

  • nar. 17.3.1936 (80 let)
    Dziewiętlice, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jiří Grygar je významný český astronom a astrofyzik, narodil se 17. března 1936. Mnoho let píše odborné články, často vystupuje v rádiu či v televizních odborných vzdělávacích pořadech. Je a byl členem mnoha rad a výborů zaměřených na astronomii. V roce 1996 získal cenu UNESCO Kalinga Prize, o patnáct let později získal nejvyšší ocenění České astronomické společnosti, Cenu Františka Nušla. Za svoji vědeckou a popularizační činnost získal mnoho cen. Byla po něm pojmenována planetka (3336) Grygar objevená v roce 1971.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

1992 Tvář za sklem (TV film)

Dokumentární

2015 Dopisy od Karla Čapka (TV film)
Opuštěný vesmír
2011 Češi v krizi v poločase (TV film)
2009 Slavné meteority (TV film)
2002 Předčasná úmrtí: Muž s velkou hlavou (TV film)
1999 Čierne Slnko nad Európou (TV film)

TV pořady

2013 Kdopak by se Čecha bál (TV pořad)
2012 Dobrý večer, Česko! (TV pořad)
Hyde Park Civilizace (TV pořad)
2011 Václav Havel a Dominik Duka: společný výslech (TV pořad)
Večer pod lampou (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
2008 Vzkaz (TV pořad)
Základy (TV pořad)
2007 Hlubinami vesmíru (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2002 U nás v Evropě (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
Velký vůz (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)
Vesmírne laboratórium (TV pořad)
Zlaté století astronomie (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1981 Okna vesmíru dokořán (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

1981 Okna vesmíru dokořán (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace