foto

Curtis "50 Cent" Jackson

  • nar. 6.7.1975 (41 let)
    Queens, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Curtis James Jackson III. se narodil v roce 1975 do newyorského ghetta. V mládí prodával crack a zkoušel se věnovat boxování. V roce 2000 byl devětkrát postřelen zbraní ráže 9 mm. Po pár osudných setkání vydává v roce 2003 album "Get Rich or Die Tryin'", které sklidí komerční úspěch, poté v letech 2005, 2007 a 2009 vydá další alba. Celkem prodal okolo dvaceti milionů nosičů. V roce 2004 se setká s Jimem Sheridanem a spolu vytvoří film inspirovaný 50 Centovým životem "ZBOHATNI NEBO CHCÍPNI" (2005)..

Svou kariéru před kamerou však započal již rokem 2003 v několika dokumentech, jako jsou"BEEF" a "THE NEW BREED". V roce 2004 produkuje dokument "GROUPIE LOVE", který získá dvě ceny. Po svém hereckém debutu příjme roli ve válečném dramatu "ZEMĚ ZATRACENÝCH", v kterém naplno ukáže své herecké kvality. Poté točí s každým rokem více a více filmů. V roce 2008 si vyzkouší zahrát v dalším žánru – thrilleru "RIGHTEOUS KILL", v kterém hraje s legendami Robertem De Nirem a Al Pacinem. Také získá na stanici MTV svou vlastní reality show "THE MONEY AND THE POWER" a svou vilu představí v "MTV CRIBS". V roce 2009 je k vidění v policejním dramatu "STREETS OF BLOOD", v kterém má spoustu práce s následky hurikánu Kathrina a korupcí. Také hraje v britském krimi "DEAD MAN RUNNING" a v jedné epizodě seriálu "VINCENTŮV SVĚT". Na konci roku 2009 představí svůj režijní a scénáristický debut dramatem "BEFORE I SELF DESTRUCT", v kterém i hraje..

V současnosti chystá mnoho dalších filmů a to i díky své vlastní produkční společnosti. V roce 2010 bude k vidění ve filmech: "TWELVE", "13", "MORNING GLORY", "THE GUN" a v dalších. Během natáčení dokáže bavit své kolegy a současně se soustředit na svou roli a tím si získal např. Vala Kilmera. Díky své povaze a kariéře byl a je častým hostem v televizních show u osobností jako jsou Jimmy Fallon, Tyra Banks, Conan O'Brien nebo Jimmy Kimmel.

jmeno "Memphisz" prijmeni

Herecká filmografie

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Bojovník
Straight Outta Compton - a.z.
Špión
2014 Power (TV seriál)
The Prince
2013 Frajeři ve Vegas
Plán útěku
Zmrzlá zem
2012 Freelancers
Nezahrávej si s ohněm
Šestej smysl (TV seriál)
2011 Krvavá odplata
Nezvratná diagnóza
Podraz
2010 Caught in the Crossfire
Hezké vstávání
Silný kalibr
Twelve
13
2009 Before I Self Destruct
Dead Man Running
Krvavé ulice
2008 Oprávněné vraždy
2007 Přežij!
2006 Jack's Law
Vengeance
Země zatracených
2005 Simpsonovi (TV seriál)
Rošťácký rap (S16E09)
Zbohatni nebo chcípni
2004 Shady National Convention, The (TV film)
Vincentův svět (TV seriál)

Dokumentární

2015 Champs
Not Afraid: The Shady Records Story
2012 Keenan Cahill - webová senzace
Money, Power, Respect: Hip Hop Billion Dollar Industry
Rychlé peníze - prodej drog
2006 A Portrait of an Artist: The Making of 'Get Rich or Die Tryin'
Lockdown, USA
2005 Beef 3
Game, The: Documentary
Letter to the President
MC: Why We Do It, The
The Infamous Times, Volume I: The Original 50 Cent
2004 Beef 2
Evolution of Eminem, The (TV film)
Groupie Love
2003 Beef
50 Cent: The New Breed
1997 Behind the Music (TV seriál)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2013 CIRCUS HALLIGALLI - Best of (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2008 New Year's Eve with Carson Daly (TV pořad)
50 Cent: The Money and the Power (TV pořad)
2007 MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2005 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2004 The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
2003 Amerika hledá topmodelku (TV pořad)
Fromage 2003 (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2000 Diary (TV pořad)
MTV Cribs (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 50 Cent feat. Chris Brown - No Romeo No Juliet (hudební videoklip)
50 Cent feat. Sonny Digital & Chris Brown - I'm the Man (hudební videoklip)
2015 G-Unit - I'm Grown (hudební videoklip)
Young Buck feat. 50 Cent, Tony Yayo - Bring My Bottles (hudební videoklip)
50 Cent - Too Rich (hudební videoklip)
50 Cent - 9 Shots (hudební videoklip)
2014 G-Unit - Ahhh Shit (hudební videoklip)
G-Unit - Come Up (hudební videoklip)
G-Unit - Changes (hudební videoklip)
G-Unit - Nah I'm Talking Bout (hudební videoklip)
G-Unit - Watch Me (hudební videoklip)
Kidd Kidd - Big Body Benz ft. 50 Cent, Lloyd Banks (hudební videoklip)
50 Cent - Animal Ambition (hudební videoklip)
50 Cent feat. feat. Guordan Banks - Winners Circle (hudební videoklip)
50 Cent feat. feat. Jadakiss & Kidd Kidd - Irregular Heartbeat (hudební videoklip)
50 Cent feat. feat. Joe - Big Rich Town (hudební videoklip)
50 Cent feat. Kidd Kidd - Everytime I Come Around (hudební videoklip)
50 Cent feat. Mr Probz - Twisted (hudební videoklip)
50 Cent feat. Prodigy, Kidd Kidd & Styles P - Chase the Paper (hudební videoklip)
50 Cent feat. Trey Songz - Smoke (hudební videoklip)
50 Cent feat. Yo Gotti - Don't Worry 'Bout It (hudební videoklip)
50 Cent - Hold On (hudební videoklip)
50 Cent - Hustler (hudební videoklip)
50 Cent - Pilot (hudební videoklip)
2013 50 Cent feat. Kendrick Lamar - We Up (hudební videoklip)
50 Cent feat. Snoop Dogg & Young Jeezy - Major Distribution (hudební videoklip)
2012 50 Cent feat. Eminem & Adam Levine - My Life (hudební videoklip)
50 Cent feat. Tony Yayo - I Just Wanna (hudební videoklip)
50 Cent feat. Too Short - First Date (hudební videoklip)
2011 50 Cent - Wait Until Tonight (hudební videoklip)
2010 50 Cent - Do You Think About Me (hudební videoklip)
2009 Eminem - We Made You (hudební videoklip)
50 Cent feat. Ne-Yo - Baby by Me (hudební videoklip)
50 Cent - OK, You're Right (hudební videoklip)
2008 50 Cent - Get Up (hudební videoklip)
2007 Ciara feat. 50 Cent - Can't Leave 'em Alone (hudební videoklip)
50 Cent - Amusement Park (hudební videoklip)
50 Cent feat. Akon - I'll Still Kill (hudební videoklip)
50 Cent feat. Justin Timberlake & Timbaland - Ayo Technology (hudební videoklip)
50 Cent - I Get Money (hudební videoklip)
50 Cent - Straight to the Bank (hudební videoklip)
2006 Eminem feat. 50 Cent, Lloyd Banks, Cashis - You Don't Know (hudební videoklip)
50 Cent feat. Olivia - Best Friend (hudební videoklip)
2005 Eminem - Like Toy Soldiers (hudební videoklip)
50 Cent feat. Mobb Deep - Outta Control (hudební videoklip)
50 Cent feat. Olivia - Candy Shop (hudební videoklip)
50 Cent - Hustler's Ambition (hudební videoklip)
50 Cent - Just a Lil Bit (hudební videoklip)
50 Cent - Piggy Bank (hudební videoklip)
50 Cent - Window Shopper (hudební videoklip)
2004 50 Cent - Disco Inferno (hudební videoklip)
2003 G-Unit - My Buddy (hudební videoklip)
G-Unit - Poppin' Them Thangs (hudební videoklip)
G-Unit - Smile (hudební videoklip)
G-Unit - Stunt 101 (hudební videoklip)
50 Cent feat. Nate Dogg - 21 Questions (hudební videoklip)
50 Cent feat. Snoop Dogg, Lloyd Banks & Young Buck - P.I.M.P. (Remix) (hudební videoklip)
50 Cent - If I Can't (hudební videoklip)
50 Cent - In Da Club (hudební videoklip)
50 Cent - Many Men (Wish Death) (hudební videoklip)
2002 50 Cent - Wanksta (hudební videoklip)
1999 50 Cent - Rowdy Rowdy (hudební videoklip)
50 Cent - Your Life's on the Line (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(54)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace