foto

Pavel Jandourek

  • nar. 20.7.1963 (53 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filmový a televizní režisér – spolupracuje s Českou televizí a jinými producentskými firmami. Natočil na dvě desítky krátkých dokumentů z cyklů Cestománie, Jak se žije…, Genus, Zpověď, www.eXtravýzva.cz, Echo Febiofestu 2006, Extrém, Banánové rybičky a další. Režíroval televizní inscenaci o Janu „Eskymo“ Welzlovi Požírač medvědů (1996). Mezi jeho další projekty patří např. komický pořad Komediograf (2004), historická rekonstrukce ságy rodu Baťů s názvem Vznik a pád království ševců (2004), dále profil a koncert známé skupiny pod titulem Akce Kryštof – 10 let (2004), pohádka O kominickém učni a dceři cukráře (2007), Velkofilm (2007), Sejít z cesty (nyní ve výrobě). Natáčí také reklamy, videoklipy a jiné televizní pořady.

Jeho rukopis nese i původní výpravná pohádka České televize oceněná na 37. dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana nazvaná Království potoků (2005), která vznikla ve spolupráci s Televizním studiem Ostrava. Vypráví o zkoušené lásce, záhadě medailonů, tajemné princezně a dvou čtverácích, kteří hodně pomohou i popletou. Podílel se rovněž režijně na třech částech seriálu Strážce duší, který také vznikl v Ostravě. V současné době se věnuje převážně tvorbě pro děti např. MAHARAL – Tajemství talismanu, v němž si zahrály i některé dětské osobnosti, které se objeví v seriálu 4teens.

Zdroj: Česká televize

Režijní filmografie

2016 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
2012 Sejít z cesty (TV film)
2011 4teens (TV seriál)
2009 Dům U Zlatého úsvitu (TV film)
2007 Kája a Zabi (TV film)
Maharal - Tajemství talismanu (TV seriál)
O kominickém učni a dceři cukráře (TV film)
Velkofilm (TV film)
2006 Maharal - Tajemství talismanu
2005 Království potoků (TV film)
2003 Komediograf (TV seriál)
Strážce duší (TV seriál)
1996 Požírač medvědů (TV film)

Dokumentární

2015 Dovolená ve dvou
2014 Rozsudek (TV seriál)
Slet bubeníků (koncert)
2011 Inventura Febia: Hanzelka, Zikmund a Češi na cestách (TV film)
Inventura Febia: Made in Hollywood a český divoký západ (TV film)
Inventura Febia - Palírny a protialkoholický bojovník J. Skála (TV film)
Inventura Febia: Zlaté časy českého podnikání (TV film)
2006 Svatováclavský hudební festival 2006 (koncert)
2005 Hlučné samoty města pražského
Portréty: Jan Bobrovský, trenér (TV film)
Svatováclavský hudební festival (koncert)
Světový mládežnický orchestr (koncert)
Zabijáci, s.r.o. (TV film)
2004 Akce Kryštof - 10 let (TV film)
Vznik a pád království ševců (TV film)
2003 Historie skoro detektivní (TV film)
Léto u černého moře
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
21 pohledů na Prahu 21. století (TV seriál)
2000 My a oni (TV seriál)
1999 Cestománie (TV seriál)
1996 Tactum flaminis (TV film)
1995 Kabinet inženýra Caligariho (TV film)
Zadní trakt (TV film)
1994 Bratrstvo (TV film)
1993 Autorský design (TV film)
H.R.A. (TV film)
Jáma (TV film)
L.S.M. (TV film)
Ohněstrůjce (TV film)
Posledních 24 hodin (TV film)
1992 Laco Garaj (TV film)

TV pořady

2013 Tečka páteční noci (TV pořad)
2008 Café X (TV pořad)
1999 Zpověď (TV pořad)
1998 Jak se žije (TV pořad)
1996 Valtická alchymie (TV pořad)
1993 Ta naše povaha česká (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2007 Velkofilm (TV film)
2006 Maharal - Tajemství talismanu

Dokumentární

2015 Dovolená ve dvou
1999 Cestománie (TV seriál)

Herecká filmografie

2007 Maharal - Tajemství talismanu (TV seriál)
Velkofilm (TV film)
2006 Maharal - Tajemství talismanu

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace