foto

Branislav Bystriansky

  • nar. 23.6.1972 (44 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vyštudoval Vysokú školu múzických umení, ktorú úspešne absolvoval v roku 1995 a v auguste toho istého roku sa stal členom činohry Slovenského národného divadla. Účinkoval v dlhom rade divadelných inscenácií. Objavil sa na doskách Divadla A. Bagara v Nitre, na bratislavskej Novej scéne, v divadlách West a Aréna.

Medzi najznámejšie inscenácie, v ktorých si zahral však patria tie zo Slovenského národného divadla. Napríklad Bankrot, kde stvárnil postavu Lazara, Amadeus, kde sa objavil ako gróf Orsini, Skrotenie zlej ženy, kde hral sluhu Grumia, Ženský zákon, v ktorom z neho bol Francek, Zlatí chlapci s úlohou Silvermana, Konečná stanica Túžba, kde bol Steveom Hubbelom a predstavil sa aj ako Mechúrik Koščúrik v rovnomennej inscenácii. Tieto a mnohé iné postavy vypovedajú o jeho hereckom talente.

Jeho televízna kariéra však nemala taký bleskový štart ako tá divadelná a pre masového diváka bola tvár Braňa Bystrianskeho pomerne neznámou aj napriek tomu, že účinkoval v niekoľkých viac či menej podarených filmoch z televíznej produkcie. Jeho najznámejšou filmovou postavou bol Matej Hóz z filmu Príbeh Mateja Hóza (1993) pod taktovkou režiséra Petra Mikulíka.

Svoju tvár však preslávil až keď sa objavil v televíznych seriáloch Panelák a Kutyil s.r.o.. Panelák je ale skutočnou príčinou, prečo si ho ľudia spájajú s menom Imro. Táto postava účinkuje v seriáli už od jeho počiatku a teší sa aj v deviatej sérii najväčšej obľube zo strany divákov. Branislav Bystriansky patrí do úzkej skupiny hercov, ktorí si čisto svojim oduševneným vystupovaním získa srdce diváka. Sympatická tvár presne odráža jeho skromnú povahu a talent, čo býva devízou veľkých hercov.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

2016 Atletiko Cvernofka (TV seriál)
Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
2015 Burácení
Prorok Štúr a jeho tiene (divadelní záznam)
Sedmero krkavců
2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
Tančiareň (divadelní záznam)
2009 Nedodržený slib
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2002 Čierna pani (TV film)
1999 Rozum nadovšetko (TV film)
1998 Dom bez sluhu (TV film)
1996 Jozef Mak (TV film)
O hlúpej žene (TV film)
1995 Mikuláš Mráz
1994 Maťo Palica (TV film)
1993 Príbeh Mateja Hóza (TV film)
Slepý Geronimo a jeho brat
1988 Rátanie havranov (TV film)

TV pořady

2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2010 Showdance (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace