foto

Michal Kavalčík

  • nar. 13.6.1975 (41 let)
    Český Těšín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Kavalčík se narodil v Českém Těšíně a je to herec, zpěvák a moderátor. Proslavil se zejména v divadelních hrách (např. Cikáni jsou do nebe), v divadlech Bez zábradlí, Karlín a Kalich, v muzikálech, ale i v rádiích (stanice City, Morava, Euro-K, Hrad, Blaník), kde vystupoval jako humorista.

Většina populace ho však také tak zná. A to jako "Ostraváka", který se často vyskytoval i v show NA STOJÁKA vysílané na HBO. Ale ještě před show NA STOJÁKA, vystupoval ve vedlejší roli v pohádce O KRÁLI, HVĚZDÁŘI, KEJKLÍŘI A TŘECH MUZIKANTECH, a v hlavní roli v pohádkovém filmu ZLATNÍK ONDRA. Ukázal se i ve známé soutěži X-Factor, kde bylo odhaleno, že "Ostravák" nebo také "Ruda z Ostravy" nebydlí v Ostravě, ale v Praze.

Martin "mafounkešu" Pešek

Herecká filmografie

2016 Hloubka ostrosti (amatérský film)
Komici s.r.o. The Tour
2014 Zejtra napořád
2013 Isabel
2009 První krok (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
1996 O králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantech (TV film)
1995 Zlatník Ondra (TV film)

Dokumentární

2012 Koncert proti konci světa (koncert)
2008 X Mix (koncert)

TV pořady

2015 Barrandovský Silvestr 2015 (TV pořad)
Hvězdy na Barrandově (TV pořad)
Poslední zhasne (TV pořad)
Ruda Lejt Najt (TV pořad)
2014 Barrandovský Silvestr 2014 (TV pořad)
Překvápko! (TV pořad)
Volejte Cibulkovi (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Sazka Fotbalista roku 2011 (TV pořad)
Selebrity (TV pořad)
Silvestr jak Hron (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Posádka v zapřažení! (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Devatero řemesel (TV pořad)
Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
KnorTime (TV pořad)
2008 Experiment (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
2007 Na plný kule (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace