foto

Evangeline Lilly

  • nar. 3.8.1979 (37 let)
    Fort Saskatchewan, Alberta, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanaďanka Nicole Evangeline Lilly se narodila 3. 8. 1979 ve znamení Lva. Žila v malém městečku jménem Fort Saskatchewan v kanadském Albertě. Evangeline objevila prestižní modelingová agentura Ford. O šest měsíců později se přestěhovala do Vancouveru a začala chodit na univerzitu, ale stále pracovala pro Ford. Kromě modelingu byla také letuškou, herečkou v reklamě nebo vyměňovala olej na ropných rafinériích a to vše jen proto, aby měla peníze na studium na univerzitě.

Po ukončení studia na univerzitě se konečně dostala k herectví. Zahrála si v seriálech JUDGMENT DAY, KINETIC, SMALLVILLE, TRU CALLING, KRÁLOVSTVÍ NEMOCNICE a ZTRACENI, v seriálu, který ji proslavil po celém světě. I když se Lilly pohybuje v herecké branži pět let, na svém kontě má pouze dva filmy a to JAK UKRÁST SINATRU a DLOUHÝ VÍKEND.

Evangeline umí francouzsky, má dvě sestry, ráda cestuje, ve volném čase čte, maluje, poslouchá hudbu nebo relaxuje a podle časopisu MAXIM patří mezi 100 nejkrásnějším žen na světě. Také se věnuje spoustě sportů, například snowboardingu. V soukromém životě žije se svým hereckým kolegou ze Ztracených DOMINICEM MONAGHANEM, se kterým chodí už dva roky a také je s ním zasnoubená.

Lily "Lilys" Leonitil

Herecká filmografie

2018 Ant-Man and the Wasp
2015 Ant-Man
2014 Hobit: Bitva pěti armád
2013 Hobit: Šmakova dračí poušť
2011 Ocelová pěst
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
2008 Po smrti
Smrt čeká všude
2006 Lost: A Tale of Survival (TV film)
Lost: Reckoning (TV film)
Lost: Revelation (TV film)
2005 Dlouhý víkend
Ztraceni: Cesta (TV film)
2004 Královská nemocnice (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
2003 Freddy vs. Jason
Italské prázdniny
Jak ukrást Sinatru
Volání mrtvých (TV seriál)
2001 Smallville (TV seriál)

Dokumentární

2014 Middle-earth: There and Back Again (TV film)
2009 Lost: Destiny Calls (TV film)
2007 Lost Survivor Guide (TV film) - a.z.
Lost: The Answers (TV film)
2005 Destination: Lost (TV film)

TV pořady

2010 Conan (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace