foto

David Silverman

  • nar. 15.3.1957 (59 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Režisér a animátor sa narodil sa v New Yorku. Študoval Marylandskú univerzitu a potom Californskú univerzitu v Los Angeles.

Neskôr sa pridal k štúdiu Dream Works, kde režíroval film EL DORADO. Potom sa dostal do štúdia Pixar a práci na filme MONSTERS a.s. Napísal tiež scenár k DOBE ĽADOVEJ a pracoval ako umelecký režisér na filme LOONEY TUNES BACK IN ACTION.

Podieľal sa aj na seriáloch Alf a Parker Lewis neprehráva a od samého začiatku režíroval seriál Simpsonovci. Vďaka dôvere producentov a Matta Groeninga získal i réžiu celovečernej snímky Simpsonovci vo filme.

Rastislav "Raro" Hliva

Režijní filmografie

2013 The Oscar Nominated Short Films 2013: Animation
2012 Simpsonovi: Maggie zasahuje
2007 Simpsonovi ve filmu
2006 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl XVII (S18E04)
2005 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl XVI (S17E04)
Vypráskaný práskač (S16E14)
2004 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl XV (S16E01)
2002 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl XIII (S14E01)
Simpsons: Heaven and Hell, The
2001 Příšerky s.r.o.
1999 Simpsons: Greatest Hits, The
1998 Simpsonovi (TV seriál)
Všichni zpívají a tančí (S09E11)
1995 Simpsonovi (TV seriál)
Slavnostní epizoda (S07E10)
Babička (S07E08)
Homer klaunem (S06E15)
1994 Simpsonovi (TV seriál)
Tentokrát o lásce (S06E03)
1993 Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl IV - Dům plný hrůzy (S05E05)
Šáša Krusty je zrušen - šáša Krusty má padáka (S04E22)
1992 Simpsonovi (TV seriál)
Homerova koronární operace (S04E11)
Černý vdovec (S03E21)
1991 Simpsonovi (TV seriál)
Krevní msta (S02E22)
Válka Simpsonových (S02E20)
Síla talentu (S02E18)
Dědovo dědictví (S02E17)
Spasitel trapitel (S02E16)
další epizody
1990 Simpsonovi (TV seriál)
Za všechno může televize (S02E09)
Bart kazisvět (S02E07)
Homer maskotem (S02E05)
Zvlášť strašidelní Simpsonovi (S02E03)
Bart propadá (S02E01)
další epizody
1989 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoce u Simpsonových (S01E01)
1981 Strange Case of Mr. Donnybrook's Boredom, The

Herecká filmografie

2001 Příšerky s.r.o.

Dokumentární

2010 The Simpsons: Access All Areas (TV film)

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(68)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace