foto

Matyáš Valenta

  • nar. 21.7.1996 (18 let)
    Praha, Česká republika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Praze v roce 1996. Už ve čtyřech letech se Matyáš objevil v reklamě. Osvědčil se a celkem už jich má na kontě třicet. Před pár lety se objevil v roztančeném spotu TV NOVA s názvem NOVAMBA. Jelikož byl velmi šikovný a nadaný, tak nemohl uniknout zájmu režisérů.

Poprvé se objevil v seriálu REDAKCE. Všiml si ho režisér Dušan Klein, který pořádal konkurz na postavu Františka Hrubého do nekonečného seriálu ULICE. Matyáš herecké zkoušky zvládl na výbornou a od té doby ho můžeme vidět každý všední den na televizních obrazovkách.

Menší role si zahrál také ve filmech MAHARAL-TAJEMSTVÍ TALISMANU a RAFŤÁCI, kde ztvárnil roli mladšího bratra hlavního hrdiny Vojty Kotka. V letech 2006 a 2007 získal ocenění Zlatý dudek za role ve filmech Rafťáci a Maharal-tajemství talismanu. Díky natáčení seriálu Ulice má velmi málo volného času, ale i tak zvládá spousu svých zálib. Hraje na klavír a flétnu.

Baví ho sport. Nejvíce tenis. Jeho cílem je vystudovat DAMU a stát se režisérem. Má sestru Annu Marii, která s ním hraje v seriálu Ulice.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

2010 Cukrárna (TV seriál)
2009 O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
Případ nevěrné Kláry
2008 Oběti: Karambol (TV film)
Ulice: Velká trojka (TV film)
2007 Kája a Zabi (TV film)
Maharal - Tajemství talismanu (TV seriál)
2006 Maharal - Tajemství talismanu
Rafťáci
2005 Nadměrné maličkosti: Loupežníci (TV film)
Oběti: Živnostník (TV film)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

TV pořady

2014 Mattoni Koktejl Festival 2014 (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2013 Zet box (TV pořad)
2011 KiWi Junior (TV pořad)
2008 Mr. GS (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)