foto

Pavel Vítek

  • nar. 30.9.1962 (53 let)
    Olomouc, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po maturitě na gymnáziu v Olomouci absolvoval divadelní fakultu Akademie múzických umění v Praze, obor herectví. Získal angažmá v Hudebním divadle Karlín a později, v roce 1986, se prosadil také v pop music hitem „Má svůj den", na který navázal albem Vůně tvý kůže. Od devadesátých let účinkuje v činoherních i muzikálových inscenacích v Praze. 

Vytvořil role v představeních Bídníci, Miss Saigon, Pomáda, Dracula, Cikáni jdou do nebe, Angelika, Tři mušketýři, Romeo a Julie, Noc na Karlštejně, Světáci, Postel pro hosty nebo Postřižiny.

O Pavlu Vítkovi byly natočeny tři dokumentární filmy - Po stopách hvězd, 13. komnata (Česká televize), Mít sen a jemu se vzdát (TV Barrandov).

Je držitelem cen z Mezinárodních písňových festivalů ve Finsku (The Midgnight Sun Song Lahti) a v Maďarsku (festival OIRT).

3. července 2006 uzavřel na hradě Karlštejn registrované partnerství s Janisem Sidovským. O jejich cestě k uzavření partnerství natočil dokument S důvěrou a láskou režisér Michal Herz. Snímek byl kromě Prahy uveden na mezinárodních festivalech gay a lesbických filmů v New Yorku, San Francisku a v Bratislavě.

Frameline

Herecká filmografie

2016 Wedding Day
2011 Malá mořská víla
2009 Protektor
2007 Angelika (divadelní záznam)
2005 Tři mušketýři (divadelní záznam)
1996 Dracula (divadelní záznam)
1990 Zvonokosy (TV film)
1989 Stvoření světa (TV film)
1988 Divadlo jednoho diváka (TV seriál)
Nejen v těchto dnech (TV film)
1986 Plaváček (TV film)
Stopy zločinu: Případ pobožné mumie (TV film)
1985 Černá země (TV seriál)
Ustláno na čekankách (TV film)
1983 Samorost
1982 Kvůli mně přestane (TV film)
Vítr v kapse

Dokumentární

2016 Bravó, pane dirigente (koncert)
2013 Felix 70 (koncert)
2012 Pavel Vítek: Mít sen a jemu se vzdát (TV film)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
2008 Po stopách hvězd (TV seriál)
2007 S důvěrou a láskou
2006 13. komnata Jiřího Krytináře (TV film)
13. komnata Pavla Vítka (TV film)
1999 Vánoce Daniela Hůlky (koncert)
1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)
1994 Bez napětí (koncert)

TV pořady

2015 Poslední zhasne (TV pořad)
2014 Královny popu - Pocta legendám (TV pořad)
2013 Barrandovská abeceda (TV pořad)
2012 Tajemství Karla Svobody (TV pořad)
2011 Česká hvězda 2011 (TV pořad)
Světla ramp : Pocta Barrandovu (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
2009 Pelíšky slavných (TV pořad)
2008 Intimní zpověď (TV pořad)
Q (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
2005 Hvězdy letí do století (TV pořad)
2003 Legendy televizní zábavy (TV pořad)
2002 Jsou hvězdy, které nehasnou (TV pořad)
2001 Dobroty (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
Vabank (TV pořad)
2000 Deníček Ivety B. (TV pořad)
GO - GO šou (TV pořad)
Pod pokličkou (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
Silvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích hor (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Rozjezdy pro hvězdy (TV pořad)
1997 Rande (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)
1992 Šance (TV pořad)
1989 Chalupa na horách Kavčích (TV pořad)
1987 Jedeme dál (TV pořad)
1976 Písničky z obrazovky (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace