Reklama

Reklama

Bob Peterson

Bob Peterson

nar. 01.01.1961 (63 let)
Wooster, Ohio, USA

Biografie (1)

Americký animátor, dabingový herec, režisér a scenárista Robert „Bob“ Peterson sa narodil v meste Wooster, v štáte Ohio. Vyštudoval strojné inžinierstvo na školách Ohio Northern University a Purdue University, Indiana, kde v roku 1983 promoval. Počas štúdia pre miestne študentské noviny Purdue Exponent písal a ilustroval sériu komiksových stripov Loco-Motives. Po absolvovaní vysokej školy získal prácu v kalifornskej animačnej spoločnosti Wavefront Technologies,… (více)

Zajímavosti (6)

Hodný dinosaurus (2015)

  • Režisérem filmu byl původně Bob Peterson a datum premiéry byl stanoven na 30. května 2014.  Peterson měl problémy, jak správně pojmout třetí část filmu, a tak byl z režisérského postu sesazen a premiéra odložena na listopad 2015.  Aby měli tvůrci více času na dopracování snímku, byla premiéra filmu Hledá se Dory odložena na červen 2016. Peterson se pak ujal jiného snímku pro Pixar, zatímco Denise Ream nahradil Johna Walkera jako producenta a 21. října 2014 byl Peter Sohn oficiálně jmenován novým režisérem. Děj filmu byl poté upraven a některé původní myšlenky naprosto odstraněny, jako ta, že dinosauři budou farmáři. Naopak byl přijat nový koncept, že příroda bude sama o sobě protivníkem hlavním postavám. (Patw)

Vzhůru do oblak (2009)

  • Dugův (Bob Peterson) postoj, kdy má hlavu, záda a ocas v přímé lince, je odkazem na stejný postoj známé animované postavičky Pluta. Dug s Plutem sdílí i stejnou barvu srsti. (HellFire)

Reklama

Scenárista

Herec

Režisér

Tvůrce

Seriály
2023

Psí kusy

 

Carl's Date (E06)

2021

Psí kusy

 

Řeč zvířat (E05)

 

Kytky (E04)

 

Zvláštní pach (E03)

 

Štěňátka (E02)

Ovládací panel

Fanklub

(6)

Reklama

Reklama