foto

Bronislav Kotiš

  • nar. 5.3.1972 (45 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bronislav Kotiš se narodil v Praze 5.března 1972. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Státní konzervatoři Praha. Po škole nastoupil do prvního angažmá do divadla Semafor a hostoval také v Divadle ABC, ve Viole, ve Spirále (Jesus Christ Superstar), v Divadle na Zábradlí nebo v Mileniu (Rusalka). V letech 1998 - 2014 byl členem souboru muzikálu a operety Divadla J. K. Tyla v Plzni. Zde se představil v mnoha rolích, za všechny jmenujme např. tyto: Henry Higgins v My Fair Lady, Célestin v Mam´zelle Nitouche, Kristián v Kristiánovi 2, Billy Flynn v Chicagu, vodník Čochtan v Divotvorném hrnci nebo Roger de Bris v Producentech. Za roli Horáce alias Hogo Foga v Limonádovém Joeovi se v roce 2007 dostal do širší nominace na Cenu Thálie. Během svého plzeňského angažmá, ale Bronislav Kotiš neopomíná ani pražské publikum, hostuje v Hudebním divadle v Karlíně v představeních Polská krev, Vražda za oponou, Mam´zelle Nitouche nebo nejnověji v Addams Family.

Kromě muzikálu a operety jsme měli možnost Bronislava Kotiše vidět také v činohrách. V DJKT si zahrál v Holka nebo kluk nebo Ještě jednou, profesore. V Divadle Alfa to byly Akvabely nebo Obraz. Jako doma je v kabaretním c. k. Divadle Pluto, kde sklízí úspěch např. ve hře Mejdan manželek šílených. Kromě zmíněných hostování Bronislav Kotiš zatím také nechyběl při žádném z představení v rámci Divadelního léta pod plzeňským nebem. V uplynulých pěti ročnících se představil v těchto rolích: Pan Neděla – Don Juan (2008), Artěmij Filipovič Zemljanika – Revizor (2009), Ricattore, hospodský - V nouzi poznáš přítele (2012), Pan Bonacieux - Tři mušketýři (2013) a Doktor Balanzoni, benátský lékař - Lhář (2014)

V současné době je na volné noze a můžeme ho vidět v Kongresovém centru alternuje roli Sama v muzikálu Mamma Mia! Na rok 2015 je naplánována premiéra muzikálu Mýdlový princ, kde by se měl objevit.

Bronislav Kotiš spolupracuje také s televizí a filmem. Objevil se v několika televizních seriálech - Vyprávěj, Zdivočelá země, Přítelkyně z domu smutku, O zvířatech a lidech nebo pořadu Šumná Plzeň.

Za zmínku stojí také spolupráce s rozhlasem, a sice hry Plešatá zpěvačka, Divadlo zázraků nebo Zamilovaný policista. Za četbu na pokračování z knihy F. A. Elsnera Věci z jednoho pokoje, byl nominován v anketě (Ne)viditelný herec za rok 2008/2009. A hned v následujícím roce nominaci v anketě (Ne)viditelný herec opakuje, tentokrát za roli Jacka Jošta v dramatizované četbě na pokračování z románu Vladimíra Párala Katapult.

Ve volném čase si rád poslechne klasickou hudbu nebo Stinga.

Evka "willik256" Gusmanová

Herecká filmografie

2016 Strašidla
2015 Babovřesky 3
2014 Babovřesky 2
2009 Přešlapy (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
2001 Duch český (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Magda, její ztráty a nálezy
O králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantech (TV film)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
1993 Dick Whittington (TV film)
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Přítelkyně z domu smutku (E04)
Andy (E02)
Dům smutku (E01)
1991 Kdyby tisíc klarinetů (divadelní záznam)

Dokumentární

2004 Šumná Plzeň (TV film)

TV pořady

2016 Kdo to ví? (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace