foto

Jensen Ackles

  • nar. 1.3.1978 (38 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jensen Ross Ackles se narodil 1. března 1978 v Dallasu, ve státě Texas. Jeho rodiče Roger Alan Ackles a Donna Joan Shaffer ho chtěli pojmenovat Justin, ale zdálo se jim to příliš známé a obyčejné, proto po úvahách zvolili Jensena. Tento 186 cm vysoký Američan má staršího bratra Joshe a mladší sestru Mackenzie. Spolu s nimi vyrůstal a studoval v texaském městě Richardson, kde v roce 1996 odmaturoval na střední škole LV Berkner. Poté se odstěhoval do LA, aby začal svoji hereckou kariéru.

Nejdříve vzal roli v malém seriálu PAN RHODES. Větší šance poté přišla v roce 1997 kdy získal roli ve známém seriálu TAK JDE ČAS, kde se objevil jako Eric Roman Brady a strávil zde skoro čtyři roky. Významnější se to pro něj stalo poté, co vyhrál „Soap Opera Digit“ cenu za „Nejlepší nováček“ v mužské kategorii v roce 1998. Zatímco pracoval na Tak jde čas, stále hledal nové a nové příležitosti a proto vyzkoušel konkurz na mladého Supermana v tehdy začínajícím seriálu SMALLVILLE. Ačkoliv se mu málem podařilo roli získat Clarka Kenta, nakonec ho nahradil mladý Tom Welling.

V roce 2001 pak nakonec opustil Tak jde čas a začal pracovat na novém televizním scifi seriálu DARK ANGEL, který vypráví o geneticky upravených dětech, kterým se podaří uniknout z laboratoře a snaží se přežít. Po této zkušenosti, se Ackles začal objevovat především v seriálech vyprávějících o nadpřirozenu. Výjimkou je pouze DAWSONŮV SVĚT, kde si zahrál v poslední sérii. K jeho potěšení se mu opět ozval seriál Smallville, kde mu byla nabídnuta role fotbalového trenéra a současně nového přítele Lany Langové. Jelikož mu role byla napsána přímo na tělo, Ackles nabídku přijal.

Zlomovým se pro něj pak stal rok 2005, kdy dostal hned dvě nabídky. První byla hlavní role v hororu CESTA KE ZLU. Druhá, dalo by se říci důležitější nabídka, přišla se scifi seriálem LOVIC DUCHŮ, kde si zahrál roli Deana Winchestra, staršího z dvou bratrů, kteří jezdí po Spojených státech a ničí vše nadpřirozené co jim přijde do cesty a zároveň hledají svého ztraceného otce. Spolu s Jaredem Padaleckiym ( Sam v Lovci duchů, Gilmorova děvčata) získali možnost natočit druhou sérii Lovců duchů. A také TEN INCH HERO, romantická komedie, patří mezi jeden z filmů tohoto pohledného herce. NO, můžeme jenom doufat, že se Ackles postupně vyšplhá po pomyslném Hollywoodském žebříčku výš a výš.

Šárka "LiliJoe" Slezáková

Herecká filmografie

2010 Batman vs. Red Hood
2009 Krvavý Valentýn
2007 Ten Inch Hero
2005 Cesta ke zlu
Lovci duchů (TV seriál)
2004 Plight of Clownana, The
2003 Still Life (TV seriál)
2001 Blondýnka (TV film)
Smallville (TV seriál)
2000 Černý anděl (TV seriál)
The 27th Annual Daytime Emmy Awards
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
1996 Mr. Rhodes (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
1994 Sladké údolí (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

TV pořady

2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2006 Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1999 The 26th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1998 The 25th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace