foto

Aleš Najbrt

  • nar. 3.5.1962 (54 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Aleš Najbrt je povoláním především grafický designér. V letech 1982-88 vystudoval pražskou VŠUP, ateliér grafického designu. Do dnešní doby má na triku řadu známých značek, vytvořil tvář Reflexu a v posledních letech jeho studio vyrábí vizuální styl i pro filmový festival v Karlových Varech. Jeho práce je součástí sbírek brněnské Moravské galerie a pražského UPM. Za svou práci získal řadu cen jako Czech Grand Design, Grand Prix na brněnských Bienáliích či bronzovou medaily The Tokyo Typedirectors Club. Aleš Najbrt se stal největší osobností nové vlny českého grafického designu, která se dala do pohybu na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století.

Přesto je považován i za tzv. experimentálního herce. Mohli jsme ho vidět jako pohůnka, esenbéka nebo dealera Coca-coly. Jeho kariéra herecká začala v roce 1984, kdy se stal členem baletní skupiny Křeč a v roce 1987 pak členem kultovního divadla Sklep. Aleš Najbrt je jedním z performerské dvojice Thomas & Ruhller, kterou tvoří s dalším hercem divadla Sklep Janem Slovákem.

Pražák

Herecká filmografie

2016 Lichožrouti
Smrtelné historky
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Smrt v rybníku (E02)
2012 Ve stínu
2003 Mazaný Filip
2000 Cesta z města
1999 Pod prahem (studentský film)
1997 Báječná léta pod psa
1994 Historky od krbu (TV seriál)
1993 Česká soda (TV seriál)
1991 Penziónek (TV film)
1990 Kouř
1988 Pražská 5
1987 Bony a klid

Dokumentární

2011 Cena Jindřicha Chalupeckého (TV film)
2009 Longplay (studentský film)

TV pořady

2015 Kombo (TV pořad)
1999 Wartburg movie show (TV pořad)
1998 Multicar Movie Show (TV pořad)
Na plovárně (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)
1994 Prology (TV pořad)
Videománie (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace