foto

Mirjam Landa

  • nar. 13.4.1969 (47 let)
    Kolín nad Rýnem, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v německém Kolíně nad Rýnem, maturovala v Düsseldorfu a v polovině devadesátých let absolvovala filmovou a televizní režii na pražské FAMU. Za své studentské snímky byla dvakrát oceněna Cenou Českého literárního fondu. V roce 1995 režírovala inscenaci Zvláštní schopnosti pro Českou televizi, o rok později muzikál Daniela Landy Krysař, který se jako pověstná červená nit proplétá její kariérou (Krysaře režírovala pětkrát – po první inscenaci v Praze přišly nabídky z Bratislavy, Prešova, Klagenfurtu a naposledy opět v Praze). Mirjam Landa je také autorkou překladu libreta muzikálu Krysař do němčiny.

Jako režisérka je podepsána pod řadou klipů např. pro Daniela Landu, Olympic, Arakain, Alkohol, Petra Jandu, Jakuba Aliho aj. Její videoklip k písni Daniela Landy byl nominován na cenu České hudební akademie Gramy. Natočila řadu reportáží pro stanici HBO, přes dva roky spolupracovala na pořadu Prásk TV Nova. Režírovala živé vysílání pořadu Prima jízda na Prima TV. Pro Českou televizi režírovala záznam Večeru s písní Karla Kryla pro český národ.

Mirjam Landa spolupracovala na výtvarné stránce a organizaci rakouského muzikálu Finix, režírovala Velkou vánoční oslavu pro Oskar. Ujala se režie scénické show Rockquiem, která proběhla v srpnu 2003 v Obecním domě. V roce 2005 úspěšně režírovala muzikálové drama Tajemství v divadle Kalich.

Pro nadaci Malina, která se zabývá prevencí v oblasti bezpečnosti silničního provozu, napsala scénář a také režírovala v minulých třech letech již pět filmů (Bourá jen blb – určený pro všechny řidiče, Auto je zbraň – pro absolventy autoškol a filmy pro děti Bezpečná cesta, Červený blesk a Soutěž) a několik spotů s názvem „Ženy za volantem“ určené ženám řidičkám. Minulý rok byla Mirjam Landa oslovena znovu tentokrát se jedná o film pro středoškoláky (Pokušení 2005). V listopadu 2005 se ujala režie koncertů Daniela Landy Bouře 2005, záznam koncertu byl vydán na DVD. Mezi plánované projekty patří režie záznamu představení Krysař a Tajemství.

Posledním jejím autorským počinem je celovečerní film Kvaska (2006), kde je Mirjam Landa autorkou námětu a scénáře, režisérkou a producentkou. Premiéra filmu je naplánována na 22.2.2007.

Mirjam Landa je vdaná, společně s Danielem Landou vychovávají tři dcery Anastázii (1998) a dvojčata Rozálii a Roxanu (2003).

Zdroj: www.kvaska.cz

Režijní filmografie

2011 Touha (divadelní záznam)
2010 TACHO
2007 Kvaska
Tajemství (divadelní záznam)
2006 Strážce plamene v obrazech
1993 Zvláštní schopnosti (TV film)
1992 Bylo nebylo v jednom království (studentský film)

Dokumentární

2003 Auto je zbraň

Hudební videoklipy

2011 Daniel Landa - Tacho I. (hudební videoklip)
2007 Daniel Landa, Lucie Vondráčková - Touha (hudební videoklip)
2005 Daniel Landa - Volám (hudební videoklip)
2002 Daniel Landa - Quantum tarantulí (hudební videoklip)
2000 Daniel Landa - Třista z místa (hudební videoklip)
1998 Daniel Landa: Smrtihlav (hudební videoklip)
1997 Daniel Landa: Pozdrav z fronty (hudební videoklip)
Daniel Landa: 1938 (hudební videoklip)
1995 Daniel Landa - Včera mě někdo... (hudební videoklip)
Daniel Landa - Ztracení hoši (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2010 TACHO
2007 Kvaska
1993 Zvláštní schopnosti (TV film)

Dokumentární

2003 Auto je zbraň
Bourá jen blb?

Hudební videoklipy

2007 Daniel Landa, Lucie Vondráčková - Touha (hudební videoklip)
2002 Daniel Landa - Quantum tarantulí (hudební videoklip)
2000 Daniel Landa - Třista z místa (hudební videoklip)
1995 Daniel Landa - Ztracení hoši (hudební videoklip)

Producentská filmografie

2007 Kvaska

Herecká filmografie

Dokumentární

2006 Strážci plamene
2005 13. komnata Daniela Landy (TV film)

TV pořady

2013 Ceny Anděl 2012 (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Pokondr live (TV pořad)
2010 Prominenti (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace