foto

Filip Tomsa

  • nar. 20.4.1984 (33 let)
    Mladá Boleslav, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochází z Bezna, ale narodil se 20. dubna 1984 v Mladé Boleslavi. Na Konzervatoři v Praze studoval hudebně dramatický obor. Momentálně je druhým rokem v angažmá v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Hraje tady hlavní roli v inscenaci Marius a Fanny od Marcela Pagnola a menší role má ve hrách Tartuffe, Peer Gynt a Příběh koně. Kromě toho hostuje v Divadle na Vinohradech. Tam si už zahrál v inscenaci Tomáš Beckett, teď ho můžeme vidět ve hře Jistě, pane ministře a s kolegy právě zkouší Richarda II.

Již během studia na Konzervatoři si zahrál na scéně Národního divadla ve Smrti Hippodamie a v divadle Kolowrat ve hře Ruce Venušiny. Hostoval také v Černém divadle Jiřího Srnce v představení Petr Pan.

Před kamerou stál poprvé v České televizi v inscenaci Adam a Eva 2001. "Režisér Patrik Hartl a další členové štábu tenkrát byli čerství absolventi a pro všechny to bylo něco nového. Pro mě také, ale ještě jsem si to nedokázal patřičně užít. Dnes, když stojím před kamerou, trému nemám, ale pociťuji něco, co bych nejspíš nazval respekt. Snažím se věci dělat dobře, a tak když mám roli v novém filmu, kde je nový štáb, o němž nevím, jak pracuje, jsem lehce nervózní. To ale obvykle brzy přejde."

Na obrazovce se objevil v inscenacích - O víle Arnoštce (r. D. Klein), Vůně vanilky (r. J. Strach), Dědictví slečny Inocencie, Slečna Julie (r. J. Krejčík), v seriálu Dobrá čtvrť a můžeme ho vidět i v seriálu Poslední sezóna a Ordinace v růžové zahradě.

presskit k filmu Kvaska

Herecká filmografie

Filmy

2016 Taxi 121
2014 Listopad
2013 Obchodníci
2011 Policie Modrava (TV film)
2010 Dokonalá svatba (divadelní záznam)
2009 Veni, vidi, vici
2008 Fišpánská jablíčka (TV film)
Vlna (TV film)
2007 Kvaska
Strážce legendy
Začarovaná láska (TV film)
2003 Train de 16h19, Le (TV film)
2002 Peklem s čertem (TV film)
2001 Adam a Eva 2001 (TV film)
O víle Arnoštce (TV film)
Vůně vanilky (TV film)

TV seriály

2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Blondýnka na hřbitově (S01E14)
Jak málo stačilo (S01E13)
další epizody (15)
2012 Zdivočelá země (TV seriál)
Epilog: Maděrovy pětasedmdesáté narozeniny (S04E13)
Maděra na kolenou (S04E12)
Vraždy (S04E11)
další epizody (13)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cukrárna (TV seriál)
2009 Ďáblova lest (TV seriál)
Brána nebes (E03)
Vražedný kód (E02)
Noc hadů (E01)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Blízko smrti (S03E26)
Smích léčí (S03E24)
Ředitelské tango (S02E56)
další epizody (8)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Zítra bude peklo (S02E33)
Texasky z Texasu (S02E32)
Ve dvou (S02E31)
další epizody (11)
Poslední sezona (TV seriál)
Příkopy (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

Dokumentární

2016 Večer lidí dobré vůle - Velehrad 2016 (koncert)
13. komnata Filipa Tomsy (TV film)
2015 Večer lidí dobré vůle - Velehrad 2015 (koncert)
2014 Večer lidí dobré vůle - Velehrad 2014 (koncert)
2009 Film o filmu: Veni, vidi, vici (TV film)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace