foto

Josh Holloway

  • nar. 20.7.1969 (47 let)
    San Jose, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Drsný hezoun vypadá, jako kdyby právě sesedl z koně někde na zapadlé texaské farmě. Za modelovým zevnějškem je však něco více. Joshua Lee Holloway se sice narodil 20. července 1969 v Kalifornii, jeho rodina se však brzy přestěhovala do zapadákova někde v Georgii.

Cesta zpět mezi světla ramp trvala Joshovi přes třicet let a vedla přes tři bratry, sbírání mrtvých kuřat na farmě a zasekla se na dlouhá léta na modelingovém molu. Musel vzít zavděk pochybnými reklamami nebo nechat si nakopat zadek od Alicie Silverstone ve videoklipu Aerosmith - Cryin.

Dnes ho zdobí titul jednoho z padesáti nejkrásnějších lidí světa (People 2005), přesto on sám s typicky Sawyerovskou pózou tvrdí, že seriál LOST mu přinesl akorát dlouhé vlasy a jižanský přízvuk, tedy dvou věcí, které nemá rád a snažil se jich dlouhá léta zbavit.

Sám však musí uznat, že před tajemným ostrovem v televizi či filmu vymetal jen ty nejtmavější kouty. I dnes má dostatek času na svou manželku Yessicu a na své koníčky, kam patří třeba snowboard nebo motokros.

Zdroj: www.lost.cz

Herecká filmografie

2016 Colony (TV seriál)
2014 Inteligence (TV seriál)
Sabotáž
2013 Battle of the Year: The Dream Team
Špionáž
2011 Mission: Impossible - Ghost Protocol
Pět žen (TV film)
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
2009 Tak se měj
Zpátky do školy (TV seriál)
2007 Šepot
2006 Lost: A Tale of Survival (TV film)
Lost: Reckoning (TV film)
Lost: Revelation (TV film)
2005 Ztraceni: Cesta (TV film)
2004 Ztraceni (TV seriál)
2003 Dr. Benny
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
The Lyon's Den (TV seriál)
2002 Mi amigo
Moje dcera není vrah
Moving August
Mutant (TV film)
2001 Ledové srdce
1999 Angel (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)

Dokumentární

2009 Lost: Destiny Calls (TV film)
2007 Lost Survivor Guide (TV film) - a.z.
Lost: The Answers (TV film)
2005 Destination: Lost (TV film)

TV pořady

2016 The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2014 20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2008 The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

1994 Aerosmith: Big Ones You Can Look at (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace