foto

Ricky Gervais

  • nar. 25.6.1961 (54 let)
    Reading, Berkshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen ve městě Reading v Anglii v roce 1961. Vystudoval filozofii na univerzitě v Londýně, kde i nějakou dobu pracoval pro studentskou unii jako manažer. Svou uměleckou dráhu spojoval v začátcích s hudbou. Nejprve jako zpěvák neúspěšné kapely "Seona Dancing", po té jako manažer naopak velmi úspěšné skupiny "Suede". Odešel od nich před podepsáním první smlouvy s nahrávací společností.

Nastoupil do rozhlasové stanice XFM jako manažer, během krátké doby však dostal nabídku moderovat a to dokonce vlastní show. Zde se seznámil se Stephenem Merchantem, který mu dělal asistenta a stal se později jeho tvůrčím partnerem po celou kariéru. Stephen se připravoval na kurs BBC pro začínající producenty. Jako součást kursu bylo natočení krátkého hraného videa podle vlastního scénáře, a právě zde byly položeny základy seriálu "The Office" a vymyšlena postava Davida Brenta.

"The Office" je zatím nejúspěšnější projekt Gervaise, hraný dokument o fiktivní firmě, kde ztvárnil hlavní roli nesnesitelného šéfa. Seriál získal několik prestižních cen. Celkem 6 cen BAFTA, 4 British Comedy Awards a 2x Golden Globe. Opojen úspěchem si napsal vlastní stand-up show s názvem "Animals", která se točí kolem fascinace zvířaty, následovalo představení "Politics" a zatím posledním pokračováním je one man show s názvem "Fame". Všechny vystoupení byla na Ostrovech beznadějně vyprodána, fanoušci se namlsali alespoň díky DVD, na kterém postupně vychází.

Na úspěch Kanclu navázal Gervais se seriálem "Extras" o životě filmového komparzu, ve kterém vystoupila řada hereckých kapacit, například Ben Stiler, Samuel L. Jackson nebo Kate Winslet. Obě řady seriálu získaly pozitivní ohlasy kritiků i diváků, nicméně téměř kultovní Kancl zůstal nepřekonán. Oba seriály Gervais spolu s Merchantem napsal, režíroval a v obou se objevil v hlavní roli. K "The Office" prodali práva americké stanici, která seriál natočila se svým obsazením, Ricky se podílel na několika epizodách.

Ve filmu se objevuje zatím ve vedlejších rolích, výrazněji zaujal snad jen co by šéf Bena Stilera v "Noc v muzeu". Podle svých slov mu nejde o filmovou kariéru, ale o tvůrčí svobodu a dělání toho, co ho baví. Odmítnul například roli v Pirátech z Karibiku, naopak vytváří vlastní mluvený pořad s názvem "The Ricky Gervais Show", který umisťuje na svou internetovou stránku jako podcast. Dostal se s ním dokonce i do Guinnessovy knihy rekordů. První epizoda totiž zaznamenala přes 8 milionů stažení.

Ricky Gervais je jediným Britem, který napsal scénář k epizodě seriálu Simpsonovi a vůbec jediným člověkem, který se mohl jako autor sám do seriálu i obsadit.

marlon "don corleone" b.

Herecká filmografie

2017 Blazing Samurai
Flanimals
The Wind in the Willows
2016 Life on the Road
Special Correspondents
2014 A zase ti Mupeti!
Galavant (TV seriál)
Learn Guitar with David Brent (TV seriál)
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
2013 Return of Brent, The
Útěk z planety Země
2012 Derek (TV seriál)
2011 Life's Too Short (TV seriál)
Mupeti
Spy Kids 4D: Stroj času
2010 Cemetery Junction
Idiot na cestách (TV seriál)
Rozvedený se závazky (TV seriál)
Show Rickyho Gervaise (TV seriál)
2009 Noc v muzeu 2
Stolen for Fashion
Umění lhát
2008 Město duchů
2007 Hvězdný prach
2006 Noc v muzeu
Nominace na Oscara
2005 Kancl (TV seriál)
Komparz (TV seriál)
Valiant
2002 Sob Robbie a legenda o ztraceném kmenu (TV film)
2001 Alias (TV seriál)
Dog Eat Dog
Kancl (TV seriál)
1999 Spaced (TV seriál)
1994 Room 101 (TV seriál)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

Dokumentární

2014 50 Years of BBC2 Comedy (TV film)
2013 Making of Derek, The (TV film)
Nevěřící
2012 Sex, Death and the Meaning of Life (TV seriál)
2010 Simpsons: Celebrity Friends, The (TV film)
The Simpsons: Access All Areas (TV film)
2007 Comedy Map of Britain, The (TV seriál)
Concert for Diana (koncert)
Live Earth (koncert)
Making of 'Night at the Museum, The
100 Greatest Stand-Ups (TV film) - a.z.
2003 Imagine (TV seriál)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
2012 Learn English with Ricky Gervais (TV pořad)
Trust Us with Your Life (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Making of Life's Too Short, The (TV pořad)
Talking Funny (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Marriage Ref, The (TV pořad)
Ricky Gervais Live IV - Science (TV pořad)
Ricky Gervais: Out of England 2 - The Stand-Up Special (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
2008 Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
Ricky Gervais: Out of England - The Stand-Up Special (TV pořad)
60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2007 Graham Norton Show, The (TV pořad)
Ricky Gervais Live 3: Fame (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2006 The ONE Show (TV pořad)
The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Ricky Gervais Live 2: Politics (TV pořad)
The Paul O'Grady Show (TV pořad)
2003 Ricky Gervais Live: Animals (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2001 100 Greatest Kids TV Shows, The (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)

Režijní filmografie

2016 Life on the Road
Special Correspondents
2012 Derek (TV seriál)
2011 Life's Too Short (TV seriál)
2010 Cemetery Junction
2009 Umění lhát
2005 Komparz (TV seriál)
2001 Kancl (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(475)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace