foto

Stephen Merchant

  • nar. 24.11.1974 (42 let)
    Bristol, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stephen Merchant (* 24.11. 1974) patří mezi velikány britského humoru. A to nejen proto, že měří 6 stop a 7 palců (2,01 metrů) a nosí boty velikosti 14 (UK), ale také díky podílu na autorství u sitcomů "KANCL" (2001) a "KOMPARZ" (2005).

Stephen se narodil v Bristolu Ronaldovi a Elaine Merchantovým. Má mladší sestru Alex. Nyní žije v Hampsteadu, severní části Londýna, se svojí přítelkyní Claire. V roce 1996 Stephen vystudoval prestižní univerzitu Warwick – obor film a literatura.

Na místním rádiu se také poprvé dostává do role DJ v pořadu „Steve Show“. V roce 1997 se setkává se svým budoucím kolegou Ricky Gervaisem, a to v londýnském rádiu XFM. V roce 1998 odchází z XFM a vytváří s Rickym komedii „GOLDEN YEARS“, která běží v sérii COMEDY LAB na Channel 4. V témže roce Stephen prochází kurzem producentů u BBC. Součástí kurzu je 30-ti minutový snímek „Seedy Boss“, kde si zahrál hlavní roli právě Ricky Gervais. Tento projekt vedl ke vzniku dnes již legendárního sitcomu "KANCL".

V roce 2001 se Stephen vrací na rádio XFM, kde uvádějí spolu s Rickym svojí sobotně odpolední show. Je jim přidělen „producent“ Karl Pilkington, ve kterém objeví neuvěřitelný komediální potenciál. Ten pramení hlavně z Karlova dětského života v Manchesteru a z jeho nevzdělanosti (odešel ze školy v 15-ti letech). Tato show trvala až do roku 2005, kdy Stephen a Ricky XFM nadobro opustili. Ricky, Stephen a Karl ale spolu nadále spolupracují na podcastech. Od roku 2007 má Stephen také vlastní „The Steve Show“ na BBC6 Music. Po úspěchu KANCLU přichází v roce 2005 další sitcom KOMPARZ (režie, scénář, produkce), kde si tentokrát i zahrál - v roli agenta Darrena Lamba. Sleduje i vznik US KANCLU - některé díly sám režíruje.

Ocenění: 3* BAFTA (Kancl), 4* British comedy award (2-Kancl, 2-Komparz), 2* Golden Globes (Kancl, Kompars), 1* Primetime Emmy (US Kancl).

Přezdívky: „Smerch“, „Lanky goggle-eyed freak“, Stephen „I´m not made of money“ Merchant.

Steve "Splasher" Splasher

Herecká filmografie

Filmy

2017 Logan: Wolverine
Table 19
2016 Funny or Die Presents: Donald Trump's the Art of the Deal: The Movie (TV film)
2014 Zdravím, dámy! (TV film)
2013 Dávám tomu rok
Mládeži nepřístupno
2011 Gnomeo & Julie
Stephen Merchant: Hello Ladies... Live!
Týden bez závazků
2010 Burke and Hare
Cemetery Junction
Víla Zuběnka
2009 Umění lhát
2007 Jednotka příliš rychlého nasazení

TV seriály

2016 Simpsonovi (TV seriál)
Dívčí kód (S27E10)
2015 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Kompenzace zhrzenosti (S09E10)
Šmírování tajemného rande (S09E08)
Dozvuky Spocka (S09E07)
2013 Life's Too Short (TV seriál)
Easter Special (E08)
Zdravím, dámy! (TV seriál)
2012 The Last Leg (TV seriál)
2011 Life's Too Short (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (7)
2010 Idiot na cestách (TV seriál)
Show Rickyho Gervaise (TV seriál)
2009 Taková moderní rodinka (TV seriál)
2005 Bromwell High (TV seriál)
Komparz (TV seriál)
2004 Garth Marenghi's Darkplace (TV seriál)
2001 Kancl (TV seriál)

Dokumentární

2015 Russel Brand: Znovuzrození?
2014 Misery Loves Comedy
2009 Monty Python - málem pravda (TV seriál)
2007 Comedy Map of Britain, The (TV seriál)
2003 Imagine (TV seriál)

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2004 Dragons' Den (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Zdravím, dámy! (TV film)
2010 Cemetery Junction

TV seriály

2013 Life's Too Short (TV seriál)
Easter Special (E08)
Zdravím, dámy! (TV seriál)
2011 Life's Too Short (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (7)
2007 Komparz (TV seriál)
The Extra Special Series Finale (S02E07)
2006 Komparz (TV seriál)
Jonathan Ross (S02E06)
Sir Ian McKellen (S02E05)
Chris Martin (S02E04)
další epizody (6)
2005 Komparz (TV seriál)
Patrick Stewart (S01E06)
Samuel L Jackson (S01E05)
Les Dennis (S01E04)
další epizody (6)
2003 Kancl (TV seriál)
Christmas Special: Part 2 (S03E02)
Christmas Special: Part 1 (S03E01)
2002 Kancl (TV seriál)
Interview (S02E06)
Charity (S02E05)
Motivation (S02E04)
další epizody (6)
2001 Kancl (TV seriál)
Judgement (S01E06)
New Girl (S01E05)
Training (S01E04)
další epizody (6)

Scenáristická filmografie

Filmy

2010 Cemetery Junction

TV seriály

2013 Life's Too Short (TV seriál)
Easter Special (E08)
Zdravím, dámy! (TV seriál)
2011 Life's Too Short (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (7)
2007 Komparz (TV seriál)
The Extra Special Series Finale (S02E07)
2006 Komparz (TV seriál)
Jonathan Ross (S02E06)
Sir Ian McKellen (S02E05)
Chris Martin (S02E04)
další epizody (6)
2005 Komparz (TV seriál)
Patrick Stewart (S01E06)
Samuel L Jackson (S01E05)
Les Dennis (S01E04)
další epizody (6)
2003 Kancl (TV seriál)
Christmas Special: Part 2 (S03E02)
Christmas Special: Part 1 (S03E01)
2002 Kancl (TV seriál)
Interview (S02E06)
Charity (S02E05)
Motivation (S02E04)
další epizody (6)
2001 Kancl (TV seriál)
Judgement (S01E06)
New Girl (S01E05)
Training (S01E04)
další epizody (6)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace