foto

Michal Zelenka

  • nar. 18.11.1975 (40 let)
    Kladno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z Lidic se narodil v roce 1975. Po ukončení střední školy vystudoval DAMU. Jeho kroky vedly do divadla v Českých Budějovicích, kde získal své první angažmá. Vydržel zde pouze dva roky. Velmi se mu tam dařilo a za roli vypravěče Jeroma v dramatu Biloxi Blues od Neila Simona získal v roce 2000 Cenu Karla Rodena. Pak šel hostovat do Činoherního klubu v Praze, kde hrál v několika inscenacích. Např. Podivné odpoledne, Dr. Zvonka Burkeho, Sloana ve hře Jak se baví pan Sloan, či Klitandra v Misantropovi. Dále hostoval v pražském divadle Viola a v Městských divadlech pražských.

Jeho první filmovou rolí byla v roce 1996 pohádka O KRÁLI HVĚZDÁŘI, KEJKLÍŘI A TŘECH MUZIKANTECH. V nedávných letech byl k vidění v seriálu ULICE, REDAKCE a HORÁKOVI. Říká o sobě, že je nesmělý. V dospívání se mu moc nedařilo balit holky. V dnešní době je zadaný. Už 7 let žije se svou přítelkyní.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

2017 Poslední z Aporveru
2016 Hlasy za zdí
2015 Padesátka
2012 Život je ples (TV seriál)
2011 Lidice
2009 Hospoda U bílé kočky (TV film)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
Pohádkové počasí (TV film)
Vlna (TV film)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Skokan (S03E09)
Trapasy (TV seriál)
2006 Horákovi (TV seriál)
Impresário ze Smyrny (divadelní záznam)
Poslední kouzlo (TV film)
2005 Restart
To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
2003 Návrat do pouště (divadelní záznam)
O svatební krajce (TV film)
2001 Tmavomodrý svět
1996 O králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantech (TV film)

Dokumentární

2015 Nekonečný příběh Posledního z Aporveru
2013 13. komnata Michala Zelenky (TV film)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace