Reklama

Reklama

Michael Mann

Michael Mann

nar. 05.02.1943 (81 let)
Chicago, Illinois, USA

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

mm13

Zas chápu, že Mannův styl je natolik specifický, že nesedne každému. Kdyť nejoceňovanějšími počiny z jeho filmografie jsou zde Heat a Poslední mohykán, což jsou jeho zdaleka nejkonvenčnější snímky, které svou výstavbou vyprávění a vyprávěním samotným i minimálním upozorňováním na stylistické postupy dost vyčnívají z Mannovy filmografie. Bohužel jsou z nějaké důvody alespoň mainstreamovou kritikou brány jako nějak normotvorné pro zbytek jeho tvobry, nedostižné vzory (jako kdyby Heat neměl blue-print v podobě televizní verze a osudy kriminálních i policejních vzorů-předobrazů Mann neprozkoumával ve svých dřívějších filmech a seriálech).   

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

PX

Tak ale v Letcovi podal najsuverénnejší režijný výkon, minimálne tu si minimálne tie 3* zaslúži!

na příspěvěk reagoval Bluntman

PX

PX (hodnocení, recenze)

Nejslabší "červený" režisér všech dob. Co film, to 2* (VPP Letec 3* asi díky výkonu Kapra :-)

na příspěvěk reagoval mm13, skipercak

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Acrobat

Ten Ferrari s Hughom Jackmanom je stále v pred-produkcii. Či sa ešte nezačalo natáčať kvôli moru alebo vyskočili iné komplikácie som sa nedopátral.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Za Nelitostny Souboj a Posledni Mohykan si ho budem vzdy vazit! A to nemam vahu!

st.jim

st.jim (hodnocení, recenze)

Hoonza: tak teď jsem se opravdu od srdce zasmál :DD musím tě vyvézt z omylu. člověk, který dokáže natočit snímky poslední mohykán, insider, collateral nemůže být průměrný :P

Hoonza

Hoonza (hodnocení, recenze)

Mann měl při natáčení Heatu asi nějaký záchvat geniality, protože ten film je IMHO o několik levelů jinde než jeho ostatní tvorba. Mann na mě totiž (když si odmyslím HEAT) působí spíš jako takový průměrák, který má občas dost pitomé nápady (třeba natočit Public Enemies digitální kamerou...)

Listeroman

Listeroman (hodnocení, recenze)

Tento režisér má něco do sebe, líbí se mi jeho styl... Podle mě jeho nejlepší film Collateral z doposud viděných: Public Enemies, Miami Vice, Ali, Heat, Last of the Mohicans, Thief do všech těchto filmů dal něco osobitého a hlavně mají naprosto dokonalou hudbu!

packa

packa (hodnocení, recenze)

kiros179: Mann není Hřebejk, nikdy netočil dva filmy ročně

kiros179

kiros179 (hodnocení, recenze)

the heat jednoznačně nejlepší mannuv fim, no tak lidicky :) ale nejak se nam posledni dobou michael zasekl co? posledni film 2009 to je mizerie

skipercak

skipercak (hodnocení, recenze)

Fuha Posledny mohykan je dobry ale podla mna ma este lepsie filmy. On je doma v temnych kriminalkach. To je to prave orechove. Collateral, Miami Vice alebo aj Ali to su totalne pecky. Nikto nema vizual ako on.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Za dokonalého Posledného mohykána si ho budem vždy vážiť, len škoda, že sa mu už nikdy nepriblížil. Dokonca až na Collateral som sa pri všetkých jeho ostatných filmoch, ktoré som videl, viac alebo menej nudil.

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

Ichabod: tak tak, Heat je jednoznačně bezkonkurenční záležitost, ale respektuju odlišné názory

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Jokerhahahah : souhlas, taky jsem si všiml, celá ta syrovost, barvy TDK a místy i Inception je občas celej Mann... I proto je mam oba rád, protože Heat je podle mne nej film vůbec.

JOKERHAHAH

JOKERHAHAH (hodnocení, recenze)

Přijde mi, že je podcenovanej, ale kdo dokáže dneska někdo natočit tak skvělé kriminalky jako Mann? Podle mě ne, je to jeden z mála režiserů, kteří dokážou vyvážit zábavnost a chytrost, další je Nolan, který se hodně inspiruje Heatem, například scéna vyslechu v Dark knightovi je podobna dialogu mez Alem a Robertem v kavarně a přestřelka v dešti v Inceptionj je taky jak vystřižená z Heatu.

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

A sakra málem bych zapomněl. Všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí a režijních úspěchů a ještě jednou díky za Heat :-)

Metzger

Metzger (hodnocení, recenze)

Poslední Mohykán , Nelítostný souboj , Collateral , Veřejní nepřátelé ... tohle je prostě Pan Režisér kterej se nebojí přitvrdit .

TakeItEzy

TakeItEzy (hodnocení, recenze)

Veřejní nepřátelé se mu dle mě hodně povedli. Neměli sice takové překvapení jako výkon Jamieho Foxxe v Collateralu, ale herci excelovali jak v hlavních, tak ve vedlejších rolích. Bravo, Michaele :)

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Facebook: "Next Project, a movie about the mossad with Daniel Day-Lewis"

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Tak přestože ohlasy na Public Enemies jsou spíš vlažný, mě se zatim ten film od Manna líbil nejvíc. Přestřelka v Little Bohemia - takhle si dokonalou akční scénu představuju já.

Redix

Redix (hodnocení, recenze)

Podle mě je jeho nejlepší film Collateral kterej jsem už párkrát viděl a furt je to fantastická podívaná.

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Opravdu nejlepší režisér co se týká mixu toho co je cool a zároveň vypadá reálně. Miami Vice mne překvapilo svojí dokonalostí a tím že se skoro přiblížilo nej filmu vůbec - Heatu.

dikmoreon

dikmoreon (hodnocení, recenze)

uz nikdy nemusi natocit nic dobre, napriek tomu bude stale mojim najoblubenejsim reziserom, prave za HEAT :)

Joe321

Joe321 (hodnocení, recenze)

Obdivuju jeho hudební výběr ke scénám. Třeba taková v klubu z Collateralu by byla asi dobrá i bez ní, takhle je výborná. Ale jiné scény jako, kdy prohlíží Ruffalo byt nebo stíhací jízda v Heatu, které jsou svým způsobem nezajímavé, tak jim takhle dodává jiný rozměr a člověk si je uživá.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Jeho nejlepším kouskem je Collateral... Nechapu proč není stejně doceněný jako průměrný klišovitý Heat...

Slavomír

Slavomír (hodnocení, recenze)

Robí si to po svojom, Napríklad by som nikdy nečakal že Tom Cruise čoby nájomný vrah v nejakom filme pobije štvrtinu diskolokálu.

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

u Posledního mohykána ta hudba posouvá celý film o několik tříd výše, ale stejně tak třeba závěr Heat je docela silně podtrženej... nebo už níže zmíněná scéna se šakalem v Collateralu, tyhle momenty v Mannových filmech jsou vysloveně magický...

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Rover : v Collateral a Miami Vice sa z hudební složkou paradne vytiahol , maiximalna atmosfericnost. Najviac ma dostala scenka v Collateral ked zbadaly z taxika toho sakala a do toho ta paradna hudba od Audioslave-Shadow On The Sun . To bol krasny pocit.

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

navíc má vždy výbornou hudební složku (hl. Insider, Heat, Collateral, Mohykán...)

D.I.G

D.I.G (hodnocení, recenze)

Pozrite, každý má svoj obľúbený moje dva sú Collateral a Heat a Mohykán je tiež paráda ( nebite maaa! ). Miami vice bolo fakt pochmúrne, ale akcia brutus! Tento chlap si robí svoje filmy a je mu dobre! Len nech to robí aj naďalej

LeG!oN

LeG!oN (hodnocení, recenze)

Collateral je nic prosimtě. Zato Heat to je nářez, zvláště když máš 5.1 ozvučení ;)

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Jeho filmy jsou skvělé a nejvíce mě omráčil Collateral, a to jsem ještě neviděl Heat.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

To dobře předved třeba v Insiderovi. už jenom úvodní Pacinova představovačka na Středním východě. No a pak když Crowe najde náboj ve schránce...

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

A nejen akční scény - on perfektně zvládá i atmosféru, psychologii postav a emoce. Když pominu krimi, tak můj nejsilnější zážitek od Manna je "Poslední Mohykán" - především jeho závěrečná desetiminutovka. Na tohle už musí mít režisér skutečně naděleno zhůry...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Tyler: Jojo, akční scény umí jako málokdo. Ostatně užijem si snad v Kingdom, který produkuje.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

flanker.27: Přesně tak - Mann si potrpí na realitu. Vzpomínám si na "Miami Vice" nebo třeba na jednu epizodu seriálu "Po stopách zločinu" - policajt vletí do místnosti, kde zločinec drží rukojmí a než stačí říct "Odhoď bouchačku fízle!", tak ho policajt sejme. Bez diskuzí, rychle a nesmlouvavě. Žádné trapné kecy a akce typu "Jen klid, klid, už tu zbraň pokládám, jen si promluvíme...".

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No i když se mi Miami Vice moc nelíbilo, líbí se mi Mannova záliba v současných útočných puškách (jsem stejný :)). A zvuky výstřelů a nárazy střel do cíle má vždy perfektní. Proto se rád podívám na další jeho filmyuž kvuli tomu. Teď zdá se nakoukal Lord of War, protože jeho další film Arms and the Man je právě o obchodu se zbraněmi.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

strašne sa teším na jeho dalšíl film.posledným dvom som dal jednoznačných 5,jeho digitálná kamera mi sedí a taktiež jeho réžijný štýl.

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Tvůrce Medvěda chystá krimi

Tvůrce Medvěda chystá krimi

29.06.2023

Autor populárního seriálu Medvěd Christopher Storer se upsal režii dlouho připravované adaptace knihy spisovatele Dona Winslowa The Winter of Frankie Machine pro studio Paramount. O zfilmování románu… (více)

Čtvrtý John Wick bude pořádně dlouhý

Čtvrtý John Wick bude pořádně dlouhý

14.02.2023

Ačkoliv tvůrci naznačovali už v loňském roce, že čtvrtý John Wick bude vůbec nejdelším filmem v sérii, oficiální zveřejněná délka přesto nyní většině fanoušků bere dech. Zatímco první snímek totiž… (více)

Producent

Filmy
2023

Ferrari

2015

Hacker

2011

Texaský kat

2009

Veřejní nepřátelé

2008

Hancock

2007

Království

2006

Miami Vice

2004

Collateral

 

Letec

Reklama

Reklama

2001

Ali

1999

Insider: Muž, který věděl příliš mnoho

1995

Nelítostný souboj

1992

Poslední Mohykán

Dokumentární
1972

17 Days Down the Line

Krátkometrážní
1971

Jaunpuri

Režisér

Filmy
2023

Ferrari

2015

Hacker

2009

Veřejní nepřátelé

2006

Miami Vice

2004

Collateral

2001

Ali

1999

Insider: Muž, který věděl příliš mnoho

1995

Nelítostný souboj

1992

Poslední Mohykán

Reklama

Reklama

1989

Přepadení v L.A. (TV film)

1986

Červený drak

1983

Pevnost

1981

Zloděj

1979

Míle do Jericha (TV film)

Seriály
2022

Tokyo Vice

 

The Test (S01E01)

2011

Luck

 

Pilot (E01)

1987

Kriminální příběhy

 

Top of the World (S01E20)

1977

Police Woman

 

The Buttercup Killer (S04E06)

Dokumentární
1972

17 Days Down the Line

1968

Insurrection

Krátkometrážní
2008

Ferrari California

2007

Leave Nothing

2002

Lucky Star

1971

Jaunpuri

Scenárista

Herec

Tvůrce

Seriály
1981

Vega$

 

Nightmare Come True (S03E23)

 

Judgment Pronounced (S03E22)

 

French Twist (S03E21)

  více epizod (12)
1980

Vega$

 

Vendetta (S02E23)

 

Siege of the Desert Inn (S02E22)

 

Golden Gate Cop Killer: Part 2 (S02E21)

  více epizod (18)
1979

Vega$

 

The Visitor (S01E23)

 

The Way to Live (S01E22)

 

Touch of Death (S01E21)

  více epizod (18)
1978

Vega$

 

Serve, Volley and Kill (S01E12)

 

Second Stanza (S01E11)

 

Lost Women (S01E10)

  více epizod (9)

Kameraman

Dokumentární
1972

17 Days Down the Line

1968

Insurrection

Krátkometrážní
1971

Jaunpuri

Host

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Tvůrce Medvěda chystá krimi

Tvůrce Medvěda chystá krimi

29.06.2023

Autor populárního seriálu Medvěd Christopher Storer se upsal režii dlouho připravované adaptace knihy spisovatele Dona Winslowa The Winter of Frankie Machine pro studio Paramount. O zfilmování románu… (více)

Čtvrtý John Wick bude pořádně dlouhý

Čtvrtý John Wick bude pořádně dlouhý

14.02.2023

Ačkoliv tvůrci naznačovali už v loňském roce, že čtvrtý John Wick bude vůbec nejdelším filmem v sérii, oficiální zveřejněná délka přesto nyní většině fanoušků bere dech. Zatímco první snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama