foto

Sam J. Jones

  • nar. 12.8.1954 (61 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sam J. Jones sa narodil 12.8. 1954 v Chicagu, llinois ako Samuel Gerald Jones, no pripisuje sa mu meno Sam J. Jones. Často bol obsadzovaný ako hrdina akčných filmov. Vyrastal vo West Palm Beach na Floride.

Jonesovým prvým filmom bola v roku 1979 romantická komédia 10 a jeho najslávnejšia filmová rola bezpochyby vznikla v roku 1980 vo filme FLASH GORDON (r. Mike Hodges), kde stvárnil postavu Flasha Gordona, ktorý musí zachrániť planétu Zem pred vládcom Mingom v podaní Maxa von Sydowa. Jones si tu zahral aj po boku nádhernej a slávnej talianskej herečky Ornelly Muti a ďalšej hviezdy Melody Anderson. Film sa bohužiaľ ako v Amerike, tak aj vo svete nezaplatil, teda finančne prepadol a Sam J. Jones sa začal objavovať len v lacných akčných filmoch a televíznych seriáloch.

V roku 1981-1982 hral v nepríliš známom televíznom seriáli CODE RED, kde stvárnil úlohu Chrisa Rorcheka. V roku 1993 sa objavil v známejšom WALKER, TEXAS RANGER. V roku 1995 ho obsadili do amerického béčkového filmu Fists of Iron (Železné päste) a v roku 1996 do filmu AMERICAN TIGERS.

Taktiež hosťoval (1997) v známom seriáli STARGATE (HVIEZDNA BRÁNA) a v tom istom roku aj v projekte CONAN, ktorý patrí k tomu najhoršiemu, čo kedy televízia stvorila. Ďalej sa objavil v seriáloch BAYWATCH (1989), A-TEAM (1983) alebo ODPADLÍK (1992). Všetky patria u verejnosti známejším, ale Sam sa v nich nijako extra neukázal, väčšinou sa len mihol v niektorej epizóde, a tak je jeho vystúpenie v týchto seriáloch veľmi nerezonovalo.

Sam J. Jones je otcom piatich detí a bol dvakrát ženatý. Získal niekoľko humanitárnych a občianskych ocenení.

Martin "Bat55" Kováčik

Herecká filmografie

2016 Enter the Fist and the Golden Fleecing
2015 Méďa 2
2012 Méďa
2007 Revamped
2002 Psychotic
Vykoupení
2001 Gangland
Smrtelně sexy
Špinavá hra
Van Hook
1998 Hollywood Safari (TV seriál)
Uprchlíci
1997 Conan (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
T.N.T.
1996 American Strays
American Tigers
Baja Run
Earth Minus Zero
Horká stopa L.A. (TV seriál)
Killer Inside, The
Modrý Pacifik (TV seriál)
R.I.O.T.: The Movie
Where Truth Lies
1995 Ray Alexander: Vražda k večeři (TV film)
Železné pěsti
1994 Blesk v ráji (TV seriál)
Hard Vice
Texas Payback
1993 Da Vinci's War
Diagnóza vražda (TV seriál)
Dračí Lady II - Anděl zběsilosti
Expert Weapon
Hřmění v ráji
Pěsti cti
Pěst spravedlnosti
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Jiná žena
Maximum Force
Muži v klobouku (TV seriál)
Noční rytmy
Odpadlík (TV seriál)
South Beach
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
P.S.I. Luv U (TV seriál)
Vysoká cena zlata
1990 Stíny nad LA (TV seriál)
1989 One Man Force
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Přepadení v L.A. (TV film)
Supové silnic
Trigon Fire
1988 Highwayman, The (TV seriál)
Neposlušný policajt ze St. Louis
Neslyšní zabijáci
Whiteforce
1987 Duch (TV film)
Highwayman, The (TV film)
Jana a zapomenuté město
1986 My Chauffeur
1985 Jungle Heat
This Wife for Hire (TV film)
1984 No Man's Land (TV film)
Riptide (TV seriál)
1st & Ten (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
Hardcastle a McCormick (TV seriál)
1981 Code Red (TV film)
Code Red (TV seriál)
1980 Flash Gordon
Stunts Unlimited (TV film)
1979 10

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace