foto

Rob Reiner

  • nar. 6.3.1947 (69 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rob Reiner se narodil Estelle a Carlu Reinerovým roku 1947. Jeho otec je známý herec a režisér, hrál například v Dannyho parťácích. Svou kariéru začal Reiner roku 1984, kdy se představil poměrně úspěšným HRAJE SKUPINA SPINAL TAP. Hned jeho třetí film, adaptace podle Stephena Kinga STŮJ PŘI MNĚ, získal nominaci na Oscara. Sám King prohlašuje, že jde o jednu z nejlepších adaptací jeho knížek.

Další Reinerův počin byl neméně úspěšný. Podle knihy a posléze scénáře Williama Goldmana natočil snímek PRINCEZNA NEVĚSTA, kde zazářili začínající Cary Elwes (SAW: HRA O PŘEŽITÍ), Robin Writh (FOREST GUMP) a Mandy Patinkin (MYŠLENKY ZLOČINCE). Snímek získal také jednu nominaci na Oscara, za píseň Storybook Love. Reinerovi se dalších pár let dařilo, na co sáhl. Připomeňme si KDYŽ HARRY POTKAL SALLY (nominace na Oscara za scénář).

William Goldman by se mohl prohlásit za jeho dvorního scénáristu. Společně natočili další adaptaci Stephena Kinga, tentokrát veleúspěšnou MISERY NECHCE ZEMŘÍT. Tento snímek konečně získal Oscara pro Kathy Batesovou v hlavní roli. Za vrchol Reinerovy tvorby se dá považovat drama PÁR SPRÁVNÝCH CHLAPŮ, které získalo hned čtyři oscarové nominace (Nejlepší film, Herec VR - Jack Nicholson, Střih, Zvuk).

Poté už přišly slabší snímky, z nichž stojí za to jmenovat pouze AMERICKÉHO PREZIDENTA s Michaelem Douglasem v hlavní roli a DUCHA MINULOSTI. Toto trápení trvalo až do roku 2007 kdy konečně natočil tragikomedii NEŽ SI PRO NÁS PŘIJDE, která ho snad opět vynese na vrchol.

Reiner je ženatý s Michele Singer a mají spolu tři děti. Také má svoji hvězdu na Holywoodském Chodníku slávy. Je hned vedle hvězdy jeho otce.

Elyssea

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

2014 Lepší teď než nikdy
2013 Vlk z Wall Street
2012 8 (divadelní záznam)
2011 Nová holka (TV seriál)
2007 Opravdový Jonathan
2006 Malý zázrak
2004 Everyday Life (TV film)
2003 Alex a Emma
Velké dítě Dickie Roberts
2001 Majestic
2000 Catching Up with Marty DiBergi
1999 Druhá šance
Ed TV
Múza
Uncomfortably Close with Michael McKean (TV seriál)
1998 Barvy moci
1996 Klub odložených žen
"Mrtvý" boss
1995 Sbohem, lásko
V dobrém i zlém
1994 Blázni a poloblázni
Výstřely na Broadwayi
1993 Samotář v Seattlu
1992 Please Watch the Jon Lovitz Show (TV film)
1991 Morton & Hayes (TV seriál)
1990 Misery nechce zemřít
Pohlednice z Hollywoodu
Spirit of '76, The
1987 Vyhoď máti z vlaku
1986 Billy Crystal: Don't Get Me Started (TV film)
1985 Best of John Belushi, The
Richard Lewis 'I'm in Pain' Concert, The (TV film)
1984 Hraje skupina Spinal Tap
1982 Million Dollar Infield (TV film)
1981 Likely Stories, Vol. 1 (TV seriál)
1979 Cvok
1978 Free Country (TV seriál)
More Than Friends (TV film)
1977 Fire Sale
1975 How Come Nobody's on Our Side?
Mickie Finns Finally Present How the West Was Lost, The (TV film)
1974 Thursday's Game (TV film)
1971 All in the Family (TV seriál)
Letní strom
1970 Rozlícené posluchárny
Where's Poppa?
1967 Enter Laughing

Dokumentární

2016 Norman Lear: Just Another Version of You
The Last Laugh
2015 Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál) - a.z.
Nora Ephron: Všechno je námět
2014 The Case Against 8
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
These Amazing Shadows
2007 Live Earth (koncert)
2006 50 Greatest Comedy Films, The (TV film)
2004 Diary of a Political Tourist (TV film)
The 100 Scariest Movie Moments (TV seriál)
2002 Misery Loves Company
Smothered: The Censorship Struggles of the Smothers Brothers Comedy Hour (TV film)
2001 As You Wish: The Story of 'The Princess Bride'
Code of Conduct
Few Good Men: From Stage to Screen, A
Hail Sid Caesar! The Golden Age of Comedy
How Harry Met Sally...
Scene Smoking: Cigarettes, Cinema & the Myth of Cool
2000 All in the Family: The E! True Hollywood Story (TV film)
Walking the Tracks: The Summer of 'Stand by Me'
1999 Forever Hollywood (TV film)
Stephen King: Shining in the Dark (TV film)
Telling the Story of Us (TV film)
The Directors (TV seriál)
1997 Gilda Radner: The E! True Hollywood Story (TV film)
I Am Your Child (TV film)
1995 Barbra: The Concert (koncert)
1992 Spinal Tap Reunion: The 25th Anniversary London Sell-Out, A (koncert)
1991 All in the Family: 20th Anniversary Special (TV film)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2010 The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 Second Annual Comedy Hall of Fame, The (TV pořad)
1987 Billy Crystal: Don't Get Me Started - The Lost Minutes (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1979 T.V. Show, The (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars II (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1972 The 24th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2012 Magic of Belle Isle, The
2010 Má mě rád, nemá mě rád
1991 Morton & Hayes (TV seriál)
1984 Hraje skupina Spinal Tap
1982 Million Dollar Infield (TV film)
1981 Likely Stories, Vol. 1 (TV seriál)
1978 Free Country (TV seriál)
More Than Friends (TV film)
1974 Happy Days (TV seriál)
1972 Super, The (TV seriál)
1971 All in the Family (TV seriál)
Shirley's World (TV seriál)

Dokumentární

2013 Untitled Prop 8 Documentary
1997 I Am Your Child (TV film)

TV pořady

1979 T.V. Show, The (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1969 The Glen Campbell Goodtime Hour (TV pořad)
1967 The Smothers Brothers Comedy Hour (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(105)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace