Reklama

Reklama

Božena Stehlíčková

Božena Stehlíčková

nar. 06.12.1916
Praha, Rakousko-Uhersko

zem. neznámo kdy
Praha

Biografie

Herečka Božena Stehlíčková bohužel dnes patří k zapomenutým osobnostem našeho filmu a divadla 30. let, bylo to zřejmě způsobeno tím, že ani ve filmu a ani na divadle po sobě nezanechala výraznou stopu.

Narodila se v Praze na Vinohradech, dne 6. prosince 1916, její otec se jmenoval Alois Stehlíček, maminka Eleonora, bližší informace o její rodině bohužel nejsou známy. A ani o její divadelní kariéře není nic známo, snad jen to, že byla členkou baletu několika pražských divadel. Již jako devítiletá holčička tancovala i v jednom představení Národního divadla.

Její filmová kariéra, která proběhla v letech 1936-37, a během ní natočila pouze tři epizodky a jednu výraznější roli, však nebyla nijak významná. Poprvé si zahrála ve filmu Srdce v soumraku (1936), kde jí připadla výraznější role mazané barové tanečnice Rity Lawrencia. Po této větší roli jí však již čekali pouhé epizodky.

Ještě v roce 1936 sehrála epizodku prodavačky ve filmu Rozkošný příběh (1936), v následujícím roce 1937 jí však čekaly již poslední dvě role, nejdříve epizodka sestřenice Květy ve filmu Vdovička spadlá s nebe (1937) a úplně naposled, jako herečka ochotnického představení, ve filmu Otec Kondelík a ženich Vejvara (1937).

Jinou roli již nikdy nesehrála a informací co se s ní po roce 1938 stalo je málo, víme, že se v roce 1944 v Praze provdala za Stanislava Součka, který byl o několik let mladší než ona a v roce 1948, se odstěhovali do Bratislavy.

Dnes bohužel nemáme o Boženě Stehlíčkové-Součkové po roce 1948 žádné informace a není znám ani rok jejího úmrtí.

JA.RO.KO.

Herečka

Ovládací panel

Reklama

Reklama