foto

Jolene Blalock

  • nar. 5.3.1975 (42 let)
    San Diego, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká modelka a herečka Jolene Blalock se narodila v San Diegu ve státu California 5. března 1975. V 17ti letech odešla od rodičů, aby se mohla věnovat modelingu v Evropě a v Ásii. Byla dokonce dvakrát zvolena v časopise Maxim jako "Dívka Maximu" .Také fotila modní návrhy pro časopic Playboy. Díky modelingu se dostala až do Los Angeles, kde jí přátelé přemluvili k hrectví. Její první větší role byla ve filmu IASON A ARGONAUTI, kde si zahrála Médeu. Ale většina lidí jí jistě zná jako Sub-comandéra T'Poll z nejnovějšího STAR TREKU. Konkurz do STAR TREK-ENTERPRISE jí moc práce nedal, stačilo jí přečíst si scénář pouze 3 krát, aby jím prošla. Když to udělala byla velmi štastná a řekla s lítostí, že to bude její nejstupidnější role.

Zahrála si také pár menších rolí v seriálech jako je JAG a CSI (KRIMINÁLKA MIAMI) a STAR GATE, kde si zahrála roli Ishty vůdkyně ženských Jaffů. Měla se také objevit v jednom díle seriálu LOST, kde si měla zahrát Sawyerovu dřívější přítelkyni, ale scénaristi tento díl neuveřejnili, kvůli Mikelovi, který zrovna natáčel důležitější díl. V březnu a v dubnu 2006 filmovala I DREAM OF MURDER. Dále se objevila ve filmech SLOW BURN, které se natáčely roku 2003 během nátáčení Enterprise. Její první hororový film se jmenuje SHADOW PUPPETS. Její aktuální film je HVĚZDNÁ PĚCHOTA 3 SKRYTÝ NEPŘÍTEL, kde si zahrála kapitána Lolu Beckovou.

Její zájmy:tenis, surfováni, bruslení, jízda na skateboardu, jízda na kolečkových bruslí, thajský box, fotografování a snowbordování.

Max "baldr" Payne

Herecká filmografie

Filmy

2014 Killing Frisco
Sex Tape
2011 One Kine Day
2010 Hříšníci a svatí
2008 Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel
2007 Shadow Puppets
2006 I Dream of Murder (TV film)
2005 Tajemná vražda
2001 Lovci diamantů (TV film)
2000 Iásón a argonauti (TV film)
Queen for a Day

TV seriály

2008 Tajemství Pravdy (TV seriál)
2005 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Toto jsou cesty... (S04E22)
Terra Jedna (S04E21)
Přízraky (S04E20)
další epizody (13)
2004 Hvězdná brána (TV seriál)
Oběti (S08E09)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Kir'Shara (S04E09)
Probuzení (S04E08)
Výheň (S04E07)
další epizody (21)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Právo na zrození (S07E10)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Říše vyvolených (S03E12)
Laboratoř v Carpenter Street (S03E11)
Symbiont (S03E10)
další epizody (26)
2002 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Na obslužné lávce (S02E12)
Cenný náklad (S02E11)
Pára nad hrncem (S02E10)
další epizody (27)
2001 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Studená fronta (S01E10)
Dítě štěstěny (S01E09)
Civilizace (S01E08)
další epizody (10)
2000 D.C. (TV seriál)
1999 Dobro proti zlu (TV seriál)
1998 Loď lásky (TV seriál)
1997 Veroničiny svůdnosti (TV seriál)

Dokumentární

2014 Star Trek: Enterprise - In a Time of War
2013 Star Trek: Enterprise - In Conversation - The First Crew

TV pořady

2003 MTV Icon: Metallica (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace