foto

Michel Hazanavicius

  • nar. 29.3.1967 (50 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francúzsky režisér Michel Hazanavicius sa narodil 29. marca 1967 v Paríži ako dieťa zo židovskej rodiny pôvodom z Litvy. Jeho režisérska kariéra sa úzko spája so štúdiom Canal+, kde začínal.

Písal sa rok 1988, keď Hazanavicius začínal vo vyššie menovanom štúdiu, ale než sa dostal k režírovaniu filmov, ubehlo päť rokov. Dovtedy režíroval rôzne reklamy napr. pre Reebok. Jeho prvým významnejším počinom bol film LA CLASSE AMÉRICAINE, natáčaný pod záštitou Canal+ a so spolurežisérom Dominiqueom Mézeretteom.

Jeho spolupráca s hercom Jeanom Dujardinom vyústila vo vznik dvoch špionážne ladených filmov – Dujardin si zahral úlohu agenta La Batha v snímke OSS 117: CAIRO, NEST OF SPIES z roku 2006 a svoju úlohu si zopakoval v OSS 117: LOST IN RIO o tri roky neskôr. Najväčší úspech režisér zaznamenal s filmom THE ARTIST, ktorý pozbieral hneď niekoľko Oscarov – stal sa najlepším filmom roka, mal najlepšie kostýmy aj hudbu, Jean Dujardin sa stal najlepším hercom v hlavnej úlohe a Hazanavicius najlepším režisérom.

Michel Hazanavicius je ženatý s herečkou Bérénice Bejo – taktiež nominovaná na Oscara za úlohu vo filme The Artist. Má s ňou deti Luciena a Gloriu. Zo svojho predchádzajúceho vzťahu má režisér ešte dve deti, Simone a Fantine.

Milan "unclejack" Kolesík

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2014 Jacky au royaume des filles
2001 Má žena je herečka
1996 Delphine 1, Yvan 0
1993 La classe américaine (TV film)

TV seriály

2011 Platane (TV seriál)
2006 Sable noir (TV seriál)

Dokumentární

2011 Podivuhodná cesta

TV pořady

2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Le Redoutable
2014 Hledání

Střihačská filmografie

Filmy

2014 Hledání
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace