foto

Kryštof Hanzlík

  • nar. 4.5.1962 (54 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Syn spisovatele, básníka a scenáristy Josefa Hanzlíka, nastoupil po maturitě v roce 1980 do Filmového studia Barrandov jako asistent režie a až do roku 1990 tu působil jako pomocný režisér. Spolupracoval s významnými režiséry, jak českými (mj. Ladislav Rychman, Václav Vorlíček, Antonín Moskalyk, Jiří Krejčík) tak zahraničními (Bob Hoskins, Margarethe von Trottaová).

Dvakrát usiloval o přijetí na FAMU (1985, 1986) a pak studoval několik semestrů teorii kultury na pražské Filozofické fakultě UK. Jako samostatný režisér debutoval postkatastrofickým autorským sci-fi snímkem POSLEDNÍ PŘESUN a v podobném žánrovém klíči s motivy nedosloveného tajemství uchopil i svůj druhý režijní pokus, dětský film DO NEBÍČKA.

V následujících filmových a televizních projektech obrátil pozornost především na pohádkové a komediální příběhy. Věnuje se též skládání hudby a písní, jež používá i ve svých filmech. Napsal sérii rozhlasových večerníčků, vydaných knižně pod názvem Kristýnka: pohádky z říše fialových motýlů (1995).

zdroj: Filmový přehled 2007/11

Režijní filmografie

2009 Hospoda U bílé kočky (TV film)
2008 Tajemství dešťového pokladu (TV film)
Ulice: Velká trojka (TV film)
2007 Crash Road
2005 Dva na schodišti (TV film)
To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2001 Královský slib
Věrní abonenti (TV film)
1999 Kabát (TV film)
Zimní víla (TV film)
1998 Trapas (TV film)
1997 Do nebíčka
Legend of a Lady Bird, The
1995 Poslední přesun

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

2007 Crash Road
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace