foto

Bob Odenkirk

  • nar. 22.10.1962 (54 let)
    Naperville, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert "Bob" Odenkirk je americký herec, komik, spisovatel, režisér a producent. Vyrůstal v Naperville, Illinois.

Začínal jako DJ, později se dal na dráhu spojenou s improvizačními vystoupeními. Od roku 1987 do roku 1995 byl najat jako scénárista pro legendární improvizační show SATURDAY NIGHT LIVE. Díky jeho přátelství s Ben Stillerem se stal v roce 1992 scénáristou a hercem v THE BEN STILLER SHOW, také díky němu tato show získala v roce 1993 cenu Emmy za scénář. Tato show ovšem byla po 13 epizodách zrušena a Robert se vrhl na psaní scénářů k jiným show, můžeme jmenovat například LATE NIGHT WITH CONAN O’BRIEN v období 1993-1994, TENACIOUS D v období 1997 -2000, ve které vystupoval a psal scénář společně s Jackem Blackem.

Zrežíroval i několik filmů jako BRATŘI SOLOMONOVI nebo HURÁ DO BASY. Objevil se a pravidelně objevuje v seriálech. Například JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU, JOEY, RAYMONDA MÁ KAŽDÝ RÁD. Sám o sobě tvrdí, že ho nejvíce ovlivnil humor britské komediální skupiny Monty Python. Je ženatý a má dvě děti.

Jaroslav "Jardismo" Lepšík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Girlfriend's Day
Moose (TV film)
Run For Roxanne
2015 Hell & Back
Hříčky přírody
2014 Bulvár
2013 Ass Backwards
Dealin' with Idiots
Kouzlo přítomného okamžiku
Nebraska
2012 Giant Mechanical Man, The
Secret Policeman's Ball, The (divadelní záznam)
2011 Let's Do This! (TV film)
Noc je ještě mladá
Son of Morning
2010 Big Dog, The
Tim and Eric Awesome Show, Great Job! Chrimbus Special (TV film)
Utajená operace
2008 Mike Birbiglia's Secret Public Journal (TV film)
2007 Bratři Solomonovi
2006 Danny Roane: First Time Director
Hurá do basy
Našli mě naši
2005 Cake Boy
Můj velký tlustý nezávislý film
Sarah Silverman: Jesus is Magic
2004 Channel 101 (TV film)
Nerd Hunter 3004
2003 Big Wide World of Carl Laemke, The (TV film)
Melvin Goes to Dinner
2002 Běž, Ronnie, běž!
2001 Dr. Dolittle 2
Opoparchant
2000 Nezávislý
1999 Can't Stop Dancing
1997 Hacks
1996 Cable Guy
Čekání na Guffmana
Proč kočka není pes?
1994 Totální okno
1993 Waynův svět 2

TV seriály

2017 Volejte Saulovi (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (10)
2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Klick (S02E10)
Nailed (S02E09)
Fifi (S02E08)
další epizody (10)
2015 Volejte Saulovi (TV seriál)
Marco (S01E10)
Pimento (S01E09)
RICO (S01E08)
další epizody (10)
W/ Bob and David (TV seriál)
2014 Fargo (TV seriál)
Morton's Fork (S01E10)
A Fox, a Rabbit, and a Cabbage (S01E09)
The Heap (S01E08)
další epizody (9)
2013 Birthday Boys, The (TV seriál)
Drunk History (TV seriál)
Ghost Ghirls (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Žulový stát (S05E15)
To'hajiilee (S05E13)
Vzteklý pes (S05E12)
další epizody (6)
Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
2012 Perníkový táta (TV seriál)
Proplouvání nad tím vším (S05E08)
Řekni mé jméno (S05E07)
Odkup podílu (S05E06)
další epizody (6)
TripTank (TV seriál)
2011 Bobovy burgery (TV seriál)
NTSF:SD:SUV (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Ztráta tváře (S04E13)
Konec světa (S04E12)
Úložiště (S04E11)
další epizody (10)
2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Konečné řešení (S03E13)
Polovičaté řešení (S03E12)
Městečko Abiquiu (S03E11)
další epizody (10)
Pretend Time (TV seriál)
2009 American Contestant with Bob Odenkirk (TV seriál)
Breaking Bad: Original Minisodes (TV seriál)
Glenn Martin DDS (TV seriál)
Goode Family, The (TV seriál)
Liga snů (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Znovuzrození (S02E12)
Mezi nebem a zemí (S02E11)
4 dny volna (S02E09)
další epizody (4)
2008 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Řetězec řvaní (S03E15)
Life & Times of Tim, The (TV seriál)
2007 Derek and Simon: The Show (TV seriál)
Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Sarah Silverman Program., The (TV seriál)
Tim and Eric Awesome Show, Great Job! (TV seriál)
2006 Freak Show (TV seriál)
Tim and Eric: The Podcast (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Tráva (TV seriál)
2004 Joey (TV seriál)
Tom Goes to the Mayor (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Arrested Development (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Fryův smysl života (S04E10)
2002 Less Than Perfect (TV seriál)
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)
Ed (TV seriál)
Larry, kroť se (TV seriál)
Sammy (TV seriál)
TV Funhouse (TV seriál)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Dr. Katz, profesionální terapeut (TV seriál)
NewsRadio (TV seriál)
1994 Tom (TV seriál)
1992 The Jackie Thomas Show (TV seriál)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1988 Roseanne (TV seriál)

Dokumentární

2015 Better Call Saul: Day One
I Am Chris Farley
2010 Blood Into Wine
2007 Super High Me
2002 Brilliant But Cancelled (TV film) - a.z.

TV pořady

2016 Talking Saul (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
2013 CIRCUS HALLIGALLI - Best of (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2011 Jon Benjamin Has a Van (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2007 Tim and Eric Nite Live (TV pořad)
2005 Standard, The (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
2001 The Andy Dick Show (TV pořad)
1998 Mr. Show and the Incredible, Fantastical News Report (TV pořad)
1996 Mr. Show with Bob and David: Fantastic Newness (TV pořad)
1995 Mr. Show with Bob and David (TV pořad)
1992 The Ben Stiller Show (TV pořad)
The Larry Sanders Show (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2017 Girlfriend's Day

TV seriály

2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Klick (S02E10)
Nailed (S02E09)
Fifi (S02E08)
další epizody (9)
2015 Volejte Saulovi (TV seriál)
Pimento (S01E09)
RICO (S01E08)
Bingo (S01E07)
další epizody (9)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(41)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace