foto

Connie Booth

  • nar. 31.1.1944 (73 let)
    Indianapolis, Indiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 31. ledna 1944 v Indianapolis. Její matka byla herečka, otec pracoval na známé Wall Street. Z venkova se brzy přestěhovali do města New Rochelle, první role zkusila už na střední škole, později studovala herectví v New Yorku. Tam potkala i Johna Cleese, za nějž se v roce 1968 provdala. V témže roce odstartovala i svou hereckou kariéru, která byla v počátcích silně spojena s britským komediálním souborem Monty Python. Společně se Cleesem se objevila v seriálech HOW TO IRRITATE PEOPLE, MONTY PYTHONŮV LÉTAJÍCÍ CIRKUS a především HOTÝLEK, ve kterém ztvárnila servírku Polly Sherman.

V roce 1978 se rozvedli, jejich dcera Cynthia Cleese (nar. 1971) si zahrála ve filmu Ryba jménem Wanda. Connie Booth ukončila svoji hereckou kariéru v roce 1995, o pět let později se vdala za amerického divadelního kritika Johna Lahra. Nyní pracuje jako psychoterapeutka v Londýně.

František "Yuksek" Stupal

Herecká filmografie

1995 The Buccaneers (TV seriál)
1994 Důvěra (TV film)
1992 Leon the Pig Farmer
Tomorrow People, The (TV seriál)
1991 Američanka
For the Greater Good (TV film)
Smack and Thistle (TV film)
1990 Svět Eddie Wearyho (TV film)
1988 Dům veselých duchů
Jestřábi
1987 Every Breath You Take (TV film)
Floodtide (TV seriál)
Charing Cross Road č. 84
Return of Sherlock Holmes, The (TV film)
1986 Lenny Henry Tonite (TV seriál)
Rocket to the Moon (TV film)
Worlds Beyond (TV seriál)
1985 Past Caring (TV film)
1984 Nimrod východní Afriky (TV film)
1983 Pes baskervillský (TV film)
1982 Deadly Game (TV film)
1981 Bergerac (TV seriál)
Story of Ruth, The
1980 Malý lord Fauntleroy (TV film)
Proč nepožádali Evanse? (TV film)
1979 Hotýlek (TV seriál)
Krysy (S02E06)
Výročí (S02E05)
Smrt (S02E04)
Američané (S02E03)
Sex (S02E02)
další epizody
Worzel Gummidge (TV seriál)
1978 Off to Philadelphia in the Morning (TV film)
1977 Mermaid Frolics, The (divadelní záznam)
Spaghetti Two Step (TV film)
Strange Case of the End of Civilization as We Know It, The
1976 The Glittering Prizes (TV seriál)
1975 Hotýlek (TV seriál)
Němci (S01E06)
Banket (S01E05)
Inspekce (S01E04)
Svatba (S01E03)
Stavitelé (S01E02)
další epizody
In Two Minds
Meeting of Minds, The
Monty Python a Svatý Grál
1974 Romance with a Double Bass
1973 BBC2 Playhouse (TV seriál)
Is This a Record?
1972 Crown Court (TV seriál)
1971 A teď něco úplně jiného
Monty Python's Fliegender Zirkus (TV film)
1969 Monty Pythonův létající cirkus (TV seriál)
1968 How to Irritate People (TV film)

Dokumentární

2016 Hoka Hey - a.z.
1998 An Awfully Big Adventure (TV seriál) - vyp.

Scenáristická filmografie

1975 Hotýlek (TV seriál)
Lepší lidé (S01E01)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace