foto

Tamsin Greig

  • nar. 23.2.1967 (49 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tamsin Greig se narodila 23. února 1967 v Londýně jako poloviční židovka. Po třech letech se ale odstěhovala do Kilburnu. Vystudovala drama a divadlo na Birminghamské univerzitě, potom se ale věnovala nějakou dobu administrativě ve "Family Planning Association". V roce 1996 se přestěhovala zpátky do Londýna za nemocným otcem (přestože už se tam vrátit nehodlala). Tehdy také konvertovala ke křesťanství. Vdala se za herce Richarda Leafa, kterého poznala na natáčení adaptace Neverwhere a s ním má tři děti.

Má dlouhodobou roli v seriálu THE ARCHERS, ale vzhledem k pracovnímu vytížení její postava tráví většinu času v Maďarsku. Ztvárnila pár epizodních rolí v různých seriálech, ale největší příležitost se projevit jí poskytly až BLACK BOOKS.

V roce 2004 se objevila spolu s kolegou Dylanem Moranem ve filmu SOUMRAK MRTVÝCH. Poté hrála hlavní roli v seriálu GREEN WING, za kterou byla oceněna cenou Royal Television Society Awards 2005. Také se objevila v seriálu LOVE SOUP, účinkovala v mnoha šou a uváděla Brit Award in 2006. Účinkuje v alternativním "fringe theatre" a také je jednou ze zakladatelek tanečního spolku Flip Side Dance Company.

Anna "annickka" P.

Herecká filmografie

2015 Druhý báječný hotel Marigold
2014 Breaking the Bank
Inside No. 9 (TV seriál)
2012 White Heat (TV seriál)
2011 Bertie Crisp
Epizody (TV seriál)
Páteční večeře (TV seriál)
Velká vánoční jízda
2010 Tamara Drewe
Zaslaná pošta (TV film)
2009 Cuckoo
Deník Anny Frankové (TV seriál)
Slečna Emma (TV seriál)
2006 The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2005 Love Soup (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
2004 Black Books (TV seriál)
Mejdan (S03E06)
Cestopisec (S03E05)
Malá sázka (S03E04)
Mamula a taťula (S03E03)
Sloni a slepice (S03E02)
další epizody
Green Wing (TV seriál)
Soumrak mrtvých
When I'm 64 (TV film)
2003 Cheese Makes You Dream
Ready When You Are Mr. McGill (TV film)
2002 Black Books (TV seriál)
Zasloužená dovolená (S02E06)
Pozdrav slunci (S02E05)
Příbuzní (S02E04)
Machr (S02E03)
Letní horečka (S02E02)
další epizody
Falling Apart (TV film)
Miranda
Pure
2001 Happiness (TV seriál)
High Stakes (TV seriál)
World of Pub (TV seriál)
2000 Black Books (TV seriál)
Sbohem, domove! (S01E06)
Bezpečnostní dveře (S01E05)
Okno (S01E04)
Hrozny hněvu (S01E03)
Mannyho první den (S01E02)
další epizody
1999 People Like Us (TV seriál)
1997 Blind Men (TV seriál)
Jonathan Creek (TV seriál)
So This Is Romance?
Tohle je moře
1996 Nikdykde (TV seriál)
1995 Faith in the Future (TV seriál)
1994 Wycliffe (TV seriál)
1992 Blue Heaven (TV seriál)

Dokumentární

2015 Surviving the Holocaust: Freddie Knoller's War (TV film) - vyp.
2013 Yes, Prime Minister: Re-elected (TV film)
2012 Korunovace Alžběty II. (TV film)
2010 Mental: A History of the Madhouse (TV film)
2008 Blackadder's Most Cunning Moments (TV film)
1998 Největší vládci Egypta (TV film)
Twentieth Century Blues: The Songs of Noël Coward (koncert)

TV pořady

2011 Uneseni na dovolené (TV pořad) - vyp.
2006 The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2004 Lenny Henry Show, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace