foto

Petr Nikolaev

  • nar. 11.5.1957 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Během studií na FAMU na sebe upozornil zejména snímky Schopen - odveden (1979) a Praga kaput regni (1980). Za své školní práce, jejichž nonkonformita a svobodomyslnost mu ve své době vynesly podmínečné vyloučení, získal Nikolaev vůbec prvního Maxima (cenu za nejlepší studentské cvičení) v historii fakulty. Po absolutoriu odešel do Francie, kde žil téměř devět let. Živil se zpočátku jako prodavač zmrzliny, lepič plakátů, malíř pokojů a hlídač dětí. Později režíroval vzdělávací pořady a učil na soukromé filmové škole ESRA (1988-1992). Od roku 1992 žije opět v Praze. Ve funkci pomocného režiséra pracoval na francouzských filmech, natáčených v České republice. V roce 1997 debutoval úspěšnou adaptací literárního bestselleru Michala Viewegha Báječná léta pod psa.

Bioscop

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)

Dokumentární

1997 Film o filmu: Báječná léta pod psa (TV film)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Dobré ráno s Jedničkou (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
2008 Český lev 2007 (TV pořad)
Hvězdný reportér (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(53)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace