foto

Viliam Poltikovič

  • nar. 28.2.1958 (58 let)
    Znojmo, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen 28. 2. 1958 ve Znojmě. Studoval na Katedře dokumentární tvorby (1979 –1984). Od srpna1989 na volné noze. V současné době žije v malé vesničce u Prahy. Před rokem 1989 točil filmy s psychologickou a sociologickou tématikou, po roce 1989 se zaměřuje na dokumentární filmy s převážně duchovní tématikou. Pracuje i jako kameraman, fotograf a píše knihy. Dosud natočil přes 150 filmů a pracuje zejména pro Českou televizi.

Zdroj: Aerofilms

Režijní filmografie

Dokumentární

2015 Dalajlama v Buddhových stopách (TV film)
Žijeme z energie, jsme energie
2014 Brána smrti (TV seriál)
2013 Setkání s Bertem Hellingerem v Praze
2012 Fatum
Návraty dokumentaristů (TV seriál)
Učitelé z hvězd
V objetí dalajlamy (TV film)
Zeměloď pluje (TV film)
2011 Indiánské inspirace (TV film)
Inventura Febia - O neumírání a zázračném vyléčení (TV film)
Inventura Febia: S Moskvou v zádech (TV film)
Maestra Ayahuasca
2010 Když kámen promluví
2009 Dalajlamovo poselství (TV film)
Kódó (TV film)
Romský král
2007 Ruská rodová škola (TV film)
2006 Dotek z druhého břehu
Neviditelné světy (TV film)
Sumba - ostrov duchů
2005 Nová cestománie (TV seriál)
2004 Hra mysli (TV film)
V kruhu znovuzrození (TV film)
Zeměpis světa (TV seriál)
2003 Zkusit to může každý aneb odkaz Matky Terezy
2001 Jak se žije vegetariánům v Čechách
Kapka z poháru nesmrtelnosti
Světlo duhy (TV film)
Zpráva o stavu světa (TV film)
2000 Dvě Heleny (TV film)
1999 As-salám alajkum mezi súdánskými muslimy
Cestománie (TV seriál)
Na cestě smíření (TV film)
Sarvamangalam
1998 Karmapa - dvě cesty božství (TV film)
Paměti mystika (TV seriál)
1997 Ašín a mandala (TV film)
1996 Dalajlamova narozeninová přání (TV film)
Emahó (TV film)
Svět bez hranic (TV seriál)
1994 Mezi nebem a zemí (TV seriál)
Nemoc jako výzva (TV film)
Slovo Buddhovo (TV film)
Tajemství klidu (TV film)
1993 Tradiční čínská medicína (TV film)
1992 Duše východu (TV seriál)
Tajemná Gamelánie (TV film)
1990 Andr´oda taboris (TV film)
Možnosti psychotroniky (TV film)
Něco z psychotroniky (TV film)
1988 Krumpáč a housle (TV film)
Samostatná rota (TV film)
1986 Dva roky pro celý život

TV pořady

2008 Detektor (TV pořad)
2000 Cesty víry (TV pořad)
1999 Zpověď (TV pořad)
1998 Jak se žije (TV pořad)
1992 Hudební vizitka (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2015 Žijeme z energie, jsme energie
2014 Brána smrti (TV seriál)
2012 Učitelé z hvězd
2010 Když kámen promluví
1999 Cestománie (TV seriál)
1998 Karmapa - dvě cesty božství (TV film)

Kameramanská filmografie

Producentská filmografie

Dokumentární

2010 Když kámen promluví

Herecká filmografie

Dokumentární

2013 Proplutí divadelní Kampou
2012 Učitelé z hvězd
1998 Karmapa - matka maailman katolla
Tibet, dalajlama, poselství (TV film)

TV pořady

2013 Tečka páteční noci (TV pořad)
2011 Uchem jehly (TV pořad)
1997 Eliadova knihovna (TV pořad)

Zvukařská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(63)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace