foto

Irena Pavlásková

  • nar. 28.1.1960 (56 let)
    Frýdek-Místek, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vstoupila úspěšně do české kinematografie autorským filmem Čas sluhů (1989), oceněným Zvláštní cenou v Cannes 1990, dále získala Grand Prix za debut na MFF v Montrealu 1991, Cenu kritiky na MFF v Moskvě a dalších sedm cen. Následovalo dramatické podobenství Corpus delicti (1991), který získal Grand Prix v Paříži-Créteile. Poté televizní sci-fi Nesmluvená setkání (1995) podle románu bratří Strugackých, tragikomedie Čas dluhů (1998), nejúspěšnější český divácký film roku. Následoval Bestiář (2007) s Cenou diváků na MFF v Mladé Boleslavi. V roce 2009 realizovala podle scénáře Terezy Boučkové mrazivou komedii Zemský ráj to napohled, oceněnou třemi cenami na MFF v Moskvě: Cenou FIPRESCI, Cenou za nejlepší herecký ženský výkon pro Vilmu Cibulkovou a Cenu asociací ruských filmových klubů za nejlepší film.Také bronzový hrozen na festivalu v Lagowě 2010. O rok později vznikl třídílný cyklus televizního filmu Bludičky, pojednávající o mladých lidech opouštějících dětské domovy.

Bioscop

Režijní filmografie

2015 Fotograf
2010 Bludičky (TV film)
2009 Zemský ráj to napohled
2007 Bestiář
2003 Nadměrné maličkosti: Muž, kterého chtějí (TV film)
1998 Čas dluhů
1995 Nesmluvená setkání (TV film)
1991 Corpus delicti
1989 Čas sluhů
1986 Nevěra (TV film)
Spolužáci (TV film)

Dokumentární

2011 Inventura Febia: Jiřina Jirásková a Jiřina Švorcová (TV film)
2006 Táta jako máma (TV seriál)
1985 Svět mýdlových bublinek

TV pořady

2011 Inventura Febia (TV pořad)
1998 Jak se žije (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)

Herecká filmografie

2007 Bestiář
1995 Nesmluvená setkání (TV film)
1991 Obecná škola

Dokumentární

2015 Film o filmu Fotograf (TV film)
2009 Film o filmu: Zemský ráj to napohled (TV film)
2007 Film o filmu Bestiář
1998 Film o filmu: Čas dluhů (TV film)

TV pořady

2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2008 Hvězda mého srdce (TV pořad)
Hvězdný reportér (TV pořad)
2000 Věštírna (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2015 Fotograf
2007 Bestiář
1998 Čas dluhů
1995 Nesmluvená setkání (TV film)
1991 Corpus delicti

TV pořady

2011 Inventura Febia (TV pořad)

Producentská filmografie

2015 Fotograf
1998 Čas dluhů

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace