foto

Jaromír Polišenský

  • nar. 28.1.1966 (50 let)
    Prostějov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Režisér a scénárista Jaromír Polišenský se narodil 28. Ledna 1966 v Prostějově. Vystudoval režii na FAMU. Ještě před nástupem na Filmovou akademii múzických umění natočil krátkometrážní amatérský snímek PORTRÉT. Během studia vytvořil filmy: VĚCI A LIDÉ, DŮM, SLUŽBA, …A ODPUSŤ JIM JEJICH VINY, ZPRÁVA PRO PŘÍŠTÍ STOLETÍ . Povídkou GARDENPARTY S VERNISÁŽÍ, která byla součástí povídkového cyklu MALOSTRANSKÉ HUMORESKY, zakončil svá studia.

Po absolvování vysoké školy se věnoval televizní režii v České televizi, režíroval např. bakalářské povídky BEDŘICH MÁ PSY RÁD a BLOČEK či pořad PTÁKOVINY. K jeho televizním snímkům patří: GAMBIT, IN NOMINE PATRIS či SWINGTIME. V posledních letech se věnoval hlavně seriálům: ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, SVĚTLA PASÁŽE, ZÁZRAKY ŽIVOTA a CESTY DOMŮ.  Kromě televizní činnosti se věnuje také dabingové režii: TOY STORY, TANEC S VLKY, DEN NEZÁVISLOSTI, LVÍ KRÁL, 101 DALMATINŮ, POCAHONTAS…. Jako herec se objevil ve svém filmu ZLÁŠTNÍ SCHOPNOSTI a také v Hášově snímku DOKTOR MUNORY A JINÍ LIDÉ.

nezavisla

Režijní filmografie

2015 Přístav (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Zázraky života (TV seriál)
2007 Světla pasáže (TV seriál)
2006 Swingtime (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
2004 In nomine patris (TV film)
2001 Chytit vítr (TV film)
2000 Gambit (TV film)
1998 Bedřich má psy rád (TV film)
Bloček (TV film)
Ex offo (TV film)
1995 Malostranské humoresky
1993 Zpráva pro příští století (studentský film)
1992 ...a odpusť jim jejich viny (studentský film)

TV pořady

1994 Ptákoviny (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

1997 Doktor Munory a jiní lidé (TV film)
1993 Zvláštní schopnosti (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace