foto

Matěj Ruppert

  • nar. 12.3.1978 (38 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zpěvák a duší „šoumen“ Matěj Ruppert vydal se svou domovskou skupinou Monkey Business již šest alb. Dvakrát byl oceněn Akademií populární hudby v kategorii Zpěvák roku soškou Anděla a jako hosta si jej do nahrávacích studií či na koncerty přizvala řada hudebníků a skupin (Gulo čar, Connection, Psychonaut, Michal Horáček a hiphopový projekt Orikoule). S kapelníkem Monkey Business Romanem Holým a zpěvačkou Terezou Černochovou založil vedlejší hudební projekt G-Point Hunters.

V případě filmu 3 sezóny v pekle se zdaleka nejedná o jeho herecké začátky, v menších rolích se představil ve filmu Pupendo (režie: Jan Hřebejk, 2003), v česko-britském koprodukčním snímku Sklapni a zastřel mě (režie: Steen Agro, 2004) nebo v Pusinkách (režie: Karin Babinská, 2007). Matěj Ruppert se narodil v Praze, vystudoval Střední pedagogickou školu a svá první veřejná vystoupení absolvoval jako malý chlapec ve folklórním souboru Rosenka.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

2016 Jak se zbavit nevěsty
Lichožrouti
2015 Lesapán (studentský film)
Padesátka
2014 Až po uši (TV seriál)
Parádně pokecal
Vinaři (TV seriál)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
2009 3 sezóny v pekle
2007 Pusinky
2005 Sklapni a zastřel mě
2003 Pupendo

Dokumentární

2014 Epoque Quartet 15 let (koncert)
Tajemství Evy Pilarové (TV film)
13. komnata Patrika Hezuckého (TV film)
2013 ČT Live: Karel Černoch - 70 (koncert)
Noc na Karlštejně (koncert)
Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát
2012 Tribute (koncert)
2011 ČT Live - Eva Pilarová (koncert)
2010 ČT Live - Nightwork (koncert)
2008 20ers - Making Of...
2007 Film o filmu: Pusinky (TV film)
Monkey Business - Nokia Tour 2007 (koncert)
Monkey Business - Peeing With The Proletariat (koncert)
2006 Michal Pavlíček - Beatová síň slávy (koncert)
2005 ČT Live - Monkey Business (koncert)
2001 Monkey Business (koncert)

TV pořady

2016 Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 Kombo (TV pořad)
Tajemství rodu II. (TV pořad)
2014 Ceny Anděl 2013 (TV pořad)
Ekologický Oskar (TV pořad)
Kancelář Blaník (TV pořad)
TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
2013 Ekologický Oskar (TV pořad)
Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
QI - na vše máme odpověď (TV pořad)
QI XL (TV pořad)
Slávik 2012 (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2013 (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Barování (TV pořad)
Cesta na Hrad (TV pořad)
Drzá Diana (TV pořad)
Limuzína (TV pořad)
Mixxxer (TV pořad)
Možná přijde i charita (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 E.ON Energy Globe Award ČR 2011 (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2011 (TV pořad)
2010 Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
Pelíšky slavných (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Intimní zpověď (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2004 T-music (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Noc s Andělem (TV pořad)
1998 Prima jízda (TV pořad)
1994 Caruso Show (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Visací zámek - Popsong (hudební videoklip)
2013 Monkey Business feat. Orion, Vladimir 518, Kato: Rockin' at the Lobby Bar (hudební videoklip)
Vladimir 518: Kilovej Bůh (hudební videoklip)
2012 Buty: Píseň práce (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace