foto

Radim Špaček

  • nar. 13.10.1973 (43 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent režie na FAMU a herecké konzervatoře v Praze. Vytvořil hlavní roli ve filmu Karla Kachyni BLÁZNI A DĚVČÁTKA (1989). Od r.1991 pracoval na zahraničních koprodukcích jako asistent režie (Swing Kids, Catherine Courage, Il Giovanni Mussolini). Odjel do obleženého Sarajeva, kde v roce 1993 dokončil svůj první celovečerní film MLADÍ MUŽI POZNÁVAJÍ SVĚT (V roce 1995 obdržel Cenu Mezinárodní asociace filmových klubů a Cenu ekumenické poroty na MFF v Karlových Varech). FAMU absolvoval pozpátku vyprávěným filmem RYCHLÉ POHYBY OČÍ (1998).

Obdržel stipendium německé nadace DAAD na půlroční pobyt v Berlíně, kde vznikl scénář dosud nerealizovaného hraného celovečerního filmu Dobré úmysly. Režijně se pak podílel na dokumentárním filmu ZPRÁVA O STAVU SVĚTA (2001) natáčeného během zasedání MMF v září 2000 v Praze. Pro ČT režíroval magazín o současném výtvarném umění Artóza, multikulturní magazín Velký vůz a pořad věnovaný alternativní hudbě ”60”. V období tzv.televizní krize o ní natočil s kameramanem Davidem Čálkem dokument BEZESNÉ NOCI (2004).

V roce 2004 se stal režisérem série o společenském chování ETIKETA, v roce 2006 stál u zrodu queer magazínu "Q" pro Českou televizi a na TV Prima režíroval seriál LETIŠTĚ (2006-7). V roce 2008 natočili spolu s Miroslavem Bambuškem dokumentární film BYSTANDER EFFECT (Efekt přihlížejícího), který má televizní premiéru 30.října 2008 v České televizi. Ve stadiu příprav je natáčení celovečerního filmu POUTA, který bude režírovat podle původního scénáře Ondřeje Štindla.

Ferenz "gruzdej" Futurista

Režijní filmografie

2018 Lesní vrah
2017 Svět pod Hlavou (TV seriál)
2014 Místa
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Exekuce (S01E13)
Místo narození (S01E12)
Kněz (S01E11)
Odlišnost (S01E10)
Kladivo na důchodce (S01E09)
další epizody
2013 Antiklimax (divadelní záznam)
Dámi / Nedámi (TV seriál)
Hodina, ve které jsme o sobě nevěděli (divadelní záznam)
Legenda o sv. pijanovi (divadelní záznam)
Nadváha, nedůležité: Neforemnost (divadelní záznam)
Odpad, město, smrt (divadelní záznam)
Petrolejové lampy (divadelní záznam)
Poslední chvíle lidstva (divadelní záznam)
Proces (divadelní záznam)
Spílání publiku 2010 (divadelní záznam)
Srdce temnoty (divadelní záznam)
Utrpení knížete Sternenhocha (divadelní záznam)
Weissenstein (divadelní záznam)
2011 Čistá čtvrť
2009 Pouta
Přešlapy (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
2000 Best Before the End (studentský film)
1998 Rychlé pohyby očí
1995 Bolest (studentský film)
Ve svém bytě bydlím sám (studentský film)

Dokumentární

2015 Měděná hora
Ukrajino, nezlob se (TV film)
2014 Provedu - Afghánská mise (TV film)
2013 Incoming
Pod dlažbou je pláž
2011 24 (TV film)
2008 Efekt přihlížejícího (TV film)
2004 Bezesné noci
Call of Dudy: Bohemian Bagpipes Across Borders
Etiketa (TV seriál)
2001 Amumraj (studentský film)
Zpráva o stavu světa (TV film)
1997 Zblízka (TV seriál)
1996 Mladí muži poznávají svět

TV pořady

2015 Děti na tahu (TV pořad)
2013 Divadlo Komedie 2002-2012 (TV pořad)
2008 Q (TV pořad)
2002 Artóza (TV pořad)
2000 Velký vůz (TV pořad)
1996 60 (TV pořad)

Herecká filmografie

2016 Modré stíny (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Kapka krve (E01)
2012 Vrásky z lásky
2010 Zázraky života (TV seriál)
2008 Reality
2007 Operace Silver A (TV film)
2000 Souboj
1999 Kanárek
1998 Mladý chemik (TV film)
Mrtvej brouk
1993 Kanárská spojka
1991 Jan (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Sama uprostřed noci (TV film)
Vojtěch, řečený sirotek
1986 Bianka Braselli - dáma s dvěma hlavami (TV film)
Preceptor (TV film)
1984 Vyhrávat potichu

Dokumentární

2014 Televise bude! (TV film)
2011 13. komnata Radima Špačka (TV film)
2009 Jan Hus - mše za tři mrtvé muže
2005 Czechtekk Love

TV pořady

2014 Ceny české filmové kritiky 2013 (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Český lev 2010 (TV pořad)
2010 Hotel Insomnia (TV pořad)
Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
2008 Q (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2003 Dvojhlas (TV pořad)
Síto (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1996 60 (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Kameramanská filmografie

Dokumentární

1996 Mladí muži poznávají svět

Střihačská filmografie

Dokumentární

1996 Mladí muži poznávají svět

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace