foto

Eva Hrušková

  • nar. 27.3.1952 (64 let)
    Česká Skalice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka, zpěvačka a scénáristka Eva Hrušková se narodila v České Skalici. Po několika letech se ale rodina přestěhovala z pohádkového prostředí Ratibořic a Babiččina údolí do Hradce Králové.

V jedenácti letech uspěla v konkurzu do hudebního televizního pořadu Štěpánky Haničincové HLEDÁME PÍSNIČKY PRO DĚTI. Její osudová role přišla již o pět let později, kdy si po boku Jiřího Štědroně zahrála a zazpívala POPELKU. I přes obrovský úspěch a pozitivní ohlasy si však Eva Hrušková začala uvědomovat, že její budoucnost leží přeci jen trošku jinde.

Po maturitě se vydala studovat DAMU, ale místo klasického herectví se rozhodla pro svou milovanou „loutkařinu“. Na televizi úplně nezanevřela - objevila se hned v několika televizních pohádkách (např. PANENKA Z VLTAVSKÉ TŮNĚ, JAK SE PEČE ŠTĚSTÍ, HÁDÁNÍ S HADOVKOU), do dalších pak nazpívala písničky za herečky, které neuměly zpívat. Mimoto vedla kroužky dramatické výchovy pro děti, hrála v Divadle bez opony a vyzkoušela i divadlo jednoho herce.

V současnosti se Eva Hrušková spolu se svým hereckým kolegou a manželem Janem Přeučilem věnuje zejména přípravám loutkových představení pro nejmenší. Umělecké ambice podědili i všichni její synové - Zdeněk Rohlíček se stal hercem a jeho mladší sourozenci Vojtěch Rohlíček a Pavel Kříž spolupracují s dabingem.

Lucie "Luckameli" Melisková

Herecká filmografie

2014 Bastardi (TV seriál)
Stopy života - Poslední sbormistr (TV film)
2012 Bastardi 3
2011 Bastardi 2
2009 Klíček
1991 Pohádka o touze (TV film)
1990 Pernikářka a větrný mládenec (TV film)
1989 Na letním bytě (TV film)
1988 Strom pohádek: Bez práce nejsou koláče (TV film)
Zlatý copánek (TV film)
1987 Fantom opery (TV film)
Hádání s Hadovkou (TV film)
Strom pohádek (TV seriál)
1986 O štěstí a kráse (TV film)
Pohádka o lidské duši (TV film)
1985 Jamamba (TV film)
Psí povídání (TV seriál)
Pusu, pusu, pusu! (TV film)
Záhada (TV film)
1984 Králi, já mám nápad (TV film)
1983 Co poudala bába Futéř (TV film)
1981 Jak se peče štěstí (TV film)
Předeme, předeme zlatou nitku (TV film)
1980 Chvíle pro píseň trubky (TV film)
Meluzína (TV film)
1978 Kolombína
Sněhurka (TV film)
1976 Krása (TV film)
Panenka z vltavské tůně (TV film)
1970 Václav Trojan: Slavík (TV film)
1969 Popelka (TV film)
Učedník kouzelníka Čáryfuka (TV film)
1968 O Honzovi a princezně Félince (TV film)

Dokumentární

2015 Tajemství Jana Přeučila (TV film)
2010 13. komnata Jiřího Štědroně (TV film)
2008 13. komnata Evy Hruškové (TV film)
2007 13. komnata Jana Přeučila (TV film)

TV pořady

2016 Ceny Thálie 2015 (TV pořad)
2015 Cibulkova zábavná tajenka (TV pořad)
2013 Barrandovský Silvestr (TV pořad)
Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
1984 Magion (TV pořad)
1970 Televarieté (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace