foto

Radek Zima

  • nar. 27.12.1973 (43 let)
    Ústí nad Labem, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Radek Zima se narodil 27.prosince 1973 v Ústí nad Labem. Absolvoval gymnázium, poté Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a nakonec vystudoval herectví na Vyšší odborné škole herecké v Praze v letech 1995-1998.

Po ukončení studií působil rok v divadle v Jihlavě. Nějaký ten čas strávil na volné noze a od roku 2004 působí v Divadle pod Palmovkou.

Jeho herecká filmografie není nikterak velká, ale ze známějších rolí jmenujme například NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA PO DVACETI LETECH (2003) kde ztvárnil roli MuDr. Hynka, HABERMANNŮV MLÝN (2010) role Pištěka, BASTARDI 2 (2011) role Paukerta a naposled BABOVŘESKY (2012), kde si zahrál švagra Roberta.

Mimo herectví se Radek Zima věnuje také dabingu a je vynikajícím tanečníkem Standartních a Latinskoamerických tanců.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2015 Babovřesky 3
Celebrity s.r.o.
2014 Babovřesky 2
Piknik (TV film)
Zejtra napořád
2013 Babovřesky
2012 Líbáš jako ďábel
2011 Bastardi 2
2010 Habermannův mlýn
Rodinka
2009 Klub osamělých srdcí (TV film)
T.M.A.
2007 Obzor
Všichni do jednoho
2006 Nadměrné maličkosti: Učitelky s praxí (TV film)
2005 Revizor (TV film)
2004 Napola: Hitlerova elita
The Student of Prague
2001 Politik a herečka (TV film)
2000 Dřevěná Marika (TV film)
Stopař (studentský film)
1999 Sjezd abiturientů (TV film)
Z pekla štěstí

TV seriály

2017 Temný Kraj (TV seriál)
Pekelníci pokračování (E08)
Pekelníci (E07)
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Návrat staré lásky (E05)
2014 Bastardi (TV seriál)
2011 Rodinka (TV seriál)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
1999 Z pekla štěstí (TV seriál)

Dokumentární

2007 Vodácká putování (TV seriál)

TV pořady

2006 Čétéčko (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace