foto

Filip Rajmont

  • nar. 9.9.1977 (39 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochází z divadelnické rodiny – svou vizáží nezapře, že je vnukem E. F. Buriana, synem herečky Kateřiny Burianové a režiséra Ivana Rajmonta. Při rozhodování o svém povolání neměl jistě pochyby jakou cestou se dá. Vystudoval herectví na Divadelní fakultě AMU v Praze (absolvoval v roce 2000).

Po absolutoriu se stalo jeho prvním působištěm Klicperovo divadlo v Hradci Králové, kde se mu dostalo mnoha pěkných hereckých příležitostí – spolupracoval především s režisérem Vladimírem Morávkem na čechovovských inscenacích: ve Třech sestrách hrál Andreje, v Rackovi Trigorina a ve Strýčku Váňovi Astrova, v Goldflamově Písku byl Ríšou, v Rajmontově inscenaci Goethova Fausta hrál Mefista, v Molierově Donu Juanovi (rež. I. Rajmont) Sganarella atd. Z Klicperova divadla odešel v roce 2005, od roku 2010 je členem činohry ND.

Je možné ho vidět na několika pražských scénách – v Divadle Komedie hrál v Schimmelpfennigově hře Předtím / Potom (režie Dušan Pařízek), v Divadelním spolku Kašpar představuje Ragueneaua v Rostandově Cyranovi, ve Divadle Viola účinkuje spolu se svou matkou v představení z díla svého dědečka E. F. Buriana pod titulem Jsem tvého života amen (rež. Ivan Rajmont), v netradičním prostoru v Jindřišské věži ho můžeme vidět jako Lorda Bobkinse ve Wildeových Lordech.

V Národním divadle začal své hostování v Shakespearově Romeovi a Julii (Benvolio) v režii Vladimíra Morávka. Hrál Gustíka v Schnitzlerově Duši – krajině širé hraje (režie Ivan Rajmont). V současné době hraje: v Gogolově Revizorovi Číšníka (režie Michal Dočekal), Janka ve Věci Makropulos, Husara v Konci masopustu, Profesora Silewskiho v Být či nebýt.

Narodni-divadlo.cz

Herecká filmografie

2017 8 hlav šílenství
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Labutí píseň (E05)
2015 Barování (divadelní záznam)
Barování (divadelní záznam)
2013 PanMáma (TV seriál)
Konečně spolu (E16)
Kateřina Beranová! (E08)
Máma švindluje (E07)
2010 Sluha dvou pánů (divadelní záznam)
2009 Pouta
2008 Anglické jahody
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2006 O malíři Adamovi (TV film)
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
Ulice (TV seriál)
2004 Když chcípne pes (TV film)
2003 Nuda v Brně
2002 Zatracení
2000 Početí mého mladšího bratra
Začátek světa
1998 Stříbrný a Ryšavec (TV film)
1997 Čarodějné námluvy (TV film)
O perlové panně
1996 Draculův švagr (TV seriál)
O mrňavém obrovi (TV film)
O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli
1995 Aneta (TV seriál)
Byl jednou jeden polda
Nováci (TV seriál)

TV pořady

2016 Hvězdná párty (TV pořad)
2014 Barování pro Činoherní studio v Ústí (TV pořad)
2012 Barování (TV pořad)
2010 Pozdní sběr (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace