foto

Rodrigo Cortés

  • nar. 1973
    Ourense, Galicia, Španělsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodrigo Cortés (1973, Orense) natočil první krátkometrážní snímek, když mu bylo šestnáct let. V pětadvaceti vytvořil jeden z nejúspěšnějších krátkých filmů roku Yul (1998), o který projevily zájem zahraniční televize, a následujícím titulem 15 días (Dva týdny, 2001) vstoupil do dějin španělského krátkometrážního filmu jako režisér jednoho z nejúspěšnějších snímků vůbec, když získal 57 národních a mezinárodních cen. Film mu symbolicky vynesl také dva týdny v Los Angeles, kde díky ceně od Universal Studios absolvoval rychlokurz Filmmaster. Zatímco snímek 15 días obíhal světové festivaly, Cortés natáčel televizní reklamy a videoklipy. Satirická komedie Výherce je jeho celovečerní hraný debut.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Střihačská filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

2007 Dirt Devil
2002 150 metros de Callao, Los
2000 15 días
1998 Yul

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace