foto

Matt Reeves

  • nar. 27.4.1966 (50 let)
    Rockville Center, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochádza z New Yorku. Študoval na Univerzite v Los Angeles filmovú teóriu. Je režisérom, scenáristom a producentom v jednej osobe. Už ako trinásťročný spolupracoval s J.J. Abramsom v televízií pri nakrúcaní krátkometrážnych filmov. Spolu sa podieľali napríklad na seriáli FELICITY (1998). Tento skôr seriálový režisér sa ako scenárista podieľal na PREPADNUTÍ 2 (1995) v hlavnej úlohe so Stevenom Seagalom a na krimi-dráme TEMNÉ ZÁKUTIA (2000).

Doteraz najväčší úspech a pozornosť získal za temné sci-fi CLOVERFIELD (2008), na ktorom sa ako producent spolupodieľal J.J. Abrams. Snímok má až dokumentaristický nádych a pripomína BLAIR WITCH PROJECT, čím sa snažil Reeves o určitú uveriteľnosť a väčší prenos emócií z fimového plátna na diváka. V rozhovore Reeves priznal, že sa inšpiroval Japonskou GODZILOU.

poet

Režijní filmografie

2017 Válka o planetu opic
2014 Úsvit planety opic
2010 Ať vejde ten pravý
2008 Monstrum
2006 Usvědčeni (TV seriál)
2003 Zázraky (TV seriál)
2000 Gideon's Crossing (TV seriál)
1998 Felicity (TV seriál)
1996 Relativity (TV seriál)
Smuteční host
1994 Smrtící iluze
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(22)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace