foto

Gary Ross

  • nar. 3.11.1956 (60 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gary Ross se narodil v Los Angeles v Kalifornii a je synem scenáristy Arthura A. Rosse. Krom režie je taktéž nadaný scenárista. 3 nominace na Oscara (BIG, DAVE a SEABISCUIT).

Ross debutoval v roce 1998 snímkem PLEASANTVILLE (3 nominace na Oscara). V roce 2002 režíroval a produkoval film SEABISCUIT, který byl nominován na sedm cen akademie, včetně nejlepšího filmu. V roce 2012 nás čeká jeho nejnovější film adaptace románu Suzanne Collins, THE HUNGER GAMES.

kedl

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Boj za svobodu
2012 Hunger Games
2008 Příběh o Zoufálkovi
2003 Seabiscuit
1998 Městečko Pleasantville
1994 Lassie
1993 Dave
1992 Mr. Baseball
1988 Velký

TV seriály

1983 The Hitchhiker (TV seriál)

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(57)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace