foto

Vinessa Shaw

  • nar. 19.7.1976 (40 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato rodilá kaliforňanka se narodila 19. července 1976 a záhy se vydala v hereckých šlépějích své matky Susan Damante. Už v deseti letech si zahrála ve studentském snímku MY DAY AT CAMP a v jedenácti se vydala na turné s folkovou kapelou svého souseda jako zpěvačka a zpívala a zpívala... dokud nevyrostla do krásy a nezlákal ji svět modelingu. Její tvář pak ozdobila obálky časopisů jako je Seventeen, LA Style, Max, Vogue či Elle.

Zakrátko pohlednou a talentovanou dívku objevili i televizní producenti a obsadili ji do televizního filmu THE LONG ROAD HOME (1991). To byla pro Vinessu vstupenka, která ji otevřela dveře do světa filmu. Následující rok získala hlavní roli fotbalistky Kimberly ve filmu BERUŠKY a během natáčení se sblížila s hercem Jonathanem Brandisem. V roce 1993 pak ztvárnila hlavní postavu ve filmu HOKUS POKUS i jednu z rolí v seriálu PADLÍ ANDĚLÉ. Získala rovněž roli v seriále McKenna, kde však byla nahrazena Jennifer Love Hewittovou. Ve snímku COYOTE SUMMER (1996), kdy se na plátně sešla se svou matkou Susan, vytvořila postavu mladistvé delikventky vracející se domů na rodný ranč.

V roce 1999 to už vypadalo na pořádný rozjezd její kariéry, když ztvárnila prostitutku Domino v posledním Kubrickově filmu EYES WIDE SHUT, bohužel pak následovaly role v podprůměrných filmech jako CORKY ROMANO – NOČNÍ MŮRA MAFIE (2001) a 40 DNÍ, 40 NOCÍ (2002). Mnohem větší ohlas naproti tomu měl povedený remake kultovního hororu HORY MAJÍ OČI (2006) i další remake, tentokráte westernový 3:10 VLAK DO YUMY (2007).

Jen budoucnost ukáže, zda nakonec prorazí mezi první hollywoodskou ligu či zapadne. Každopádně čtenáři (především ti mužští) společenských časopisů mají jasno, neboť od roku 2002 se Vinessa objevuje v žebříčcích sta nejkrásnějších žen světa. Nezbývá, než ji držet palce.

Zbyněk "PetrPan2" Lubovský

Herecká filmografie

Filmy

2017 Clinical
2015 Bereave
2014 After the Fall
Pachuť pomsty
Život naruby
2013 Dark Around the Stars
Siren
Vedlejší účinky
2012 Pojďte si hrát
2011 Leave
Vpich
2008 Garden Party
Milenci
Stag Night
2007 Badland
3:10 Vlak do Yumy
2006 Hory mají oči
2005 Mezi otci a syny (TV film)
World of Trouble (TV film)
2004 Melinda a Melinda
Ošizeni (TV film)
2002 40 dnů a 40 nocí
2001 Corky Romano - Noční můra mafie
2000 Sedmdesátá léta (TV film)
Váha vody
1999 Eyes Wide Shut
Wayward Son
1998 Jak se neztratit v L.A.
1996 Coyote Summer
1993 Country Estates (TV film)
Hokus pokus
1992 Berušky
1991 Long Road Home (TV film)
1981 Home Sweet Home

TV seriály

2014 Ray Donovan (TV seriál)
Kapitán (S02E12)
Rodef (S02E11)
Volcheck (S02E10)
další epizody (10)
2012 Vegas (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
1994 McKenna (TV seriál)
1993 Padlí andělé (TV seriál)
1991 Torkelsons, The (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)

Dokumentární

2012 Love, Marilyn
2006 Surviving the Hills: Making of 'The Hills Have Eyes'
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace