foto

Martin Šulík

  • nar. 20.10.1962 (54 let)
    Žilina, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1962 v Žilině. V letech 1981-1986 vystudoval obor filmová a televizní režie na VŠMU v Bratislavě, od roku 1994 působí na téže škole a katedře jako pedagog. Natočil celovečerní hrané filmy jako např. NEHA (1991), VŠETKO ČO MÁM RÁD (1992), KRAJINKA (2000) nebo SLUNEČNÍ STÁT (2005); z povídkového filmu PRAHA OČIMA (1998) má na svědomí epizodu Obrázky z výletu.

Bohatá je jeho tvorba televizní a dokumentární, z níž předstupněm k práci na projetu ZLATÁ ŠEDESÁTÁ byly zejména dva dokumenty o Juraji Jakubiskovi MONOLOG J.J. (2001) a NENATOČENÉ SNY J.J. (2001), filmový esej podle deníků Pavla Juráčka KLÍČ K URČOVÁNÍ TRPASLÍKŮ ANEB POSLEDNÍ CESTA LEMUELA GULLIVERA (2002) a dlouhometrážní portrét MARTIN SLIVKA - MUŽ, KTORÝ SADIL STROMY (2007).

Na svých filmech se rovněž uplatňuje jako scenárista, má za sebou herecké role i režijní působení na divadle, od roku 1997 působí i jako producent.

Tomáš "hippyman" Tesař

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2014 Slovensko 2.0
2011 Cigán
2005 Sluneční stát
2000 Krajinka
1999 Praha očima...
1997 Orbis Pictus
1995 Zahrada
1992 Všechno co mám rád

Dokumentární

2014 Milan Čorba (TV film)
2001 Nenakrútené filmy Juraja J. (TV film)

Herecká filmografie

2002 Výlet
1999 Praha očima...
1986 Zakázané uvoľnenie
1984 Uhol pohľadu
Vesnický sen (TV film)

Dokumentární

2011 Televízia po slovensky (TV seriál)
2009 Koliba

TV pořady

2012 Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)

Producentská filmografie

2011 Cigán

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(89)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace