foto

Leighton Meester

  • nar. 9.4.1986 (30 let)
    Fort Worth, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Leighton Marissa Claire Meester se proslavila se především v Americe, a to rolí "bad girl" Blair Waldorf v úspěšném seriálu Gossip girl, který vznikl dle stejnojmenných sérií knih.

Když jí bylo 11, přestěhovala se s rodinou do New York City. Tam začala pracovat jako modelka a seznámila se s fotografkou Sophií Coppolou. Poprvé se objevila v seriálu Právo a pořádek roku 1999, kdy jí bylo třináct let. Následovaly další malé roličky jako např. Sedmé nebe, North Shore, Vincentův svět, Veronica Mars, 24 hodin apod.

Když zrovna netočí, oddává se své vášni pro hudbu a kreativní psaní. Dokonce napsala písničku k hororové komedii Drive Thru, ve které si také zahrála. Má staršího a mladšího bratra.

Aneta "gossipgirl" P..

Herecká filmografie

2017 Making History (TV seriál)
Mobster: A Call for the New Order
2015 Any Tom, Dick, or Harry (TV film)
Of Mice and Men (divadelní záznam)
2014 Kde vládne zbraň
Life Partners
Soudce
Tichá harmonie
2012 Můj otec je šílenec
2011 Dcera nejlepšího kamaráda
Fashionista's Fantasy
Gossip with the Girls
Jet-Setters Dream, A
Monte Carlo
Spolubydlící
2010 Dál než se zdálo
Noční rande
Síla country
2008 Killer Movie
2007 Beautiful Ordinary, The
Drive Thru
Haunting of Sorority Row, The
Super drbna (TV seriál)
2006 Flourish
Inside
Žralok (TV seriál)
2005 Vetřelci z hlubin (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
Hollywood Division (TV film)
North Shore (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Katova kletba
Tarzan (TV seriál)
2002 Family Affair (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2015 Unity

TV pořady

2014 The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 The Teen Choice Awards 2010 (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
2008 The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace