foto

T.I.

  • nar. 25.9.1980 (35 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tip se narodil 25. září 1980 ve znamení vah v Atlantě (stát Georgia). Tento herec/raper má více jmen a pseudonymů, tak si je pojďme představit - jeho civilní jméno je Clifford Joseph Harris jr., jeho "filmové jméno" je Tip Harris a jeho nejznámějším pseudonymem je zkratka - T.I. Už od dětství si říkal Tip, ale když začínal s kariérou rapera, fanoušci ho mylně nazývali Chip, takže si změnil přezdívku na T.I.P., kterou posléze zkrátil na T.I.

Své debutové album začal připravovat v roce 2001 s nahrávací společností Arista, vyšlo ještě téhož roku pod názvem I'm Serious. Druhé album, se kterým sklidil komerční uspěch neslo název Trap Muzik (2003). Toto album se umístilo na 4. místě v americké hitparádě a získalo platinovou desku. Krátce po vydání alba se ale objevily osobní potíže, přesnějí porušení podmínky ohledně držení drog, kterou obdržel už v 18ti letech a tak T.I. putoval na tři roky do vězení, odkud byl ale už v roce 2004 předčasně propuštěn.

V tom samém roce vydává své třetí album Urban Legend, které mělo podobný úspěch jako album druhé. Objevili se na něm hosté jako Lil Jon, Nelly nebo Pharell Williams. Jeho zatím předposlední album je nejúspěšnější, jmenuje se jednoduše King (samotného T.I. tak ostatní oslovují - Král jihu),album se okamžitě umístilo na první příčce americké hitparády. Tímto albem vytvořil rekord roku 2006, kdy se za první týden prodalo 520 000 kopií. Jeho zatim poslední album z roku 2007 se jmenuje T.I. vs T.I.P (odkazuje na souboj mladého začínajícího rapera a současného nejlepšího rapera jihu).Hvězdným hostem na albu je legendarní Busta Rhymes.

Tip zatím natočil jen dva filmy, první ATL - film je z prostředí Atlanty, kde frčí hip hop (konkrétně Dirty South) a on jako sedmnáctiletý Rashad se musí po smrti matky postarat o svého mladšího brášku Anta. Druhým snímkem, je filmový hit roku 2007 - AMERICKÝ GANGSTER , kde si zahrál po boku slavného Denzela Washingtona, ve filmu představuje jeho bratrance.

Zeck "Zeck" Tyler

Herecká filmografie

2017 Sleepless
2016 Poldův švagr
Roots (TV seriál)
2015 Ant-Man
Vincentův svět
Zocelovací kúra
2013 Z cizího krev neteče
2011 Boss (TV seriál)
2010 Gangsteři
Havaj 5-0 (TV seriál)
2007 Americký gangster
2006 ATL
2004 Vincentův svět (TV seriál)

TV pořady

2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2014 American Music Awards (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Queen Latifah Show, The (TV pořad)
Real, The (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Iggy Azalea ft. Rita Ora - Black Widow (hudební videoklip)
2013 Cher Lloyd feat. T.I.: I Wish (hudební videoklip)
Jennifer Hudson feat. T.I.: I Can't Describe (The Way I Feel) (hudební videoklip)
Robin Thicke feat. T.I., Pharrell Williams: Blurred Lines (hudební videoklip)
2010 Drake feat. T.I. & Swizz Beatz: Fancy (hudební videoklip)
2008 T.I. feat. Rihanna: Live Your Life (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace