foto

Peter Berg

  • nar. 11.3.1964 (52 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Berg se narodil 11. března 1964 v New Yorku manželům Sally a Larry Bergovým. Jeho jediným sourozencem je mladší sestra Mary Berg. Za zmínku stojí, že rodina je židovského vyznání. Vystudoval na Macalester College, kde jeho hlavní studijním předmětem bylo divadlo a jeho historie. Poté co úspěšně promoval, přesunul se roku 1985 do Los Angeles, kde se zaučoval ve filmové produkci a filmové tvorbě.

Jeho prvním hereckým debutem se stala v roce 1986 epizoda seriálu THE EGUALIZER, v níž dokázal svému okolí, že talentu má na rozdávání a to také potvrdil svou nejslavnější rolí, rolí Dr. Billy Kronka v seriálu CHICAGO HOPE, který sklidil velké ovace po celém světě. Ještě než Peter seriál nadobro opustil, stihl také napsat a zrežírovat 2 díly posledních sérií a tím dostal možnost natočil černou komedii ŠEST POHŘBŮ A JEDNA SVATBA.

V roce 2003 natočil kasovní propadák VÍTEJTE V DŽUNGLI s Dwayne "The Rock" Johnsonem a Seann William Scottem. I přes neúspěch natočil o rok později drama o americkém fotbalu SVÉTLA PÁTEČNÍ NOCI. Film byl v kinech populární a Berg tak mohl o 2 roky později natočit válečný thriller KRÁLOVSTVÍ, kde do hlavních rolí obsadil Jamieho Foxxe, s nímž se seznámil při natáčení filmu COLLATERAL a Jennifer Garner, kterou znal již ze seriálu ALIAS. KRÁLOVSTVÍ obdrželo velmi kladné recenze a i přes malou navštěvovanost se Berg přes noc dostal do povědomí všech už ne jako "ten doktor", ale pan režisér.

Nejnovější projekt HANCOCK o superhrdinovi Willu Smithovi má v ČR a SK premiéru na počátku července a jedná se zatím o nejdražší Bergův režijní počin. Dalšim projektem, jenž se právě nachází v pre-produkci je film VIRTUALITY. Nejnovější informace hovoří o tom, že by se měl Berg stát režisérem nové adaptace sci-fi Franka Herberta, DUNA, o níž Peter slibuje co největší věrohodnost knize. Nezbývá tedy, než mu věřit a držet palce.

Jakub "arachneuss" Miller

Režijní filmografie

2017 Cocaine Cowboys
Hancock 2
The Six Billion Dollar Man
2016 Deepwater Horizon: Moře v plamenech
Patriots Day
2015 Hráči (TV seriál)
2014 Pozůstalí (TV seriál)
Tučňák vede na body (S01E02)
Pilot (S01E01)
2013 Bloodline (TV film)
Na život a na smrt
2012 Bitevní loď
2011 Prime Suspect (TV seriál)
2009 Virtuality (TV film)
2008 Hancock
2007 Království
2006 Friday Night Lights (TV seriál)
2004 Světla páteční noci
2003 Vítejte v džungli
2000 Wonderland (TV seriál)
1998 Šest pohřbů a jedna svatba
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)

Dokumentární

2015 Průlomové objevy (TV seriál)
2012 Den Freddieho Roache (TV seriál)
2009 Los Angeles Kings: Výkupné (TV film)
30 for 30 (TV seriál)

Hudební videoklipy

2009 Christina Aguilera: Keeps Gettin' Better (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(124)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace