foto

Peter Berg

  • nar. 11.3.1964 (53 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Berg se narodil 11. března 1964 v New Yorku manželům Sally a Larry Bergovým. Jeho jediným sourozencem je mladší sestra Mary Berg. Za zmínku stojí, že rodina je židovského vyznání. Vystudoval na Macalester College, kde jeho hlavní studijním předmětem bylo divadlo a jeho historie. Poté co úspěšně promoval, přesunul se roku 1985 do Los Angeles, kde se zaučoval ve filmové produkci a filmové tvorbě.

Jeho prvním hereckým debutem se stala v roce 1986 epizoda seriálu THE EGUALIZER, v níž dokázal svému okolí, že talentu má na rozdávání a to také potvrdil svou nejslavnější rolí, rolí Dr. Billy Kronka v seriálu CHICAGO HOPE, který sklidil velké ovace po celém světě. Ještě než Peter seriál nadobro opustil, stihl také napsat a zrežírovat 2 díly posledních sérií a tím dostal možnost natočil černou komedii ŠEST POHŘBŮ A JEDNA SVATBA.

V roce 2003 natočil kasovní propadák VÍTEJTE V DŽUNGLI s Dwayne "The Rock" Johnsonem a Seann William Scottem. I přes neúspěch natočil o rok později drama o americkém fotbalu SVÉTLA PÁTEČNÍ NOCI. Film byl v kinech populární a Berg tak mohl o 2 roky později natočit válečný thriller KRÁLOVSTVÍ, kde do hlavních rolí obsadil Jamieho Foxxe, s nímž se seznámil při natáčení filmu COLLATERAL a Jennifer Garner, kterou znal již ze seriálu ALIAS. KRÁLOVSTVÍ obdrželo velmi kladné recenze a i přes malou navštěvovanost se Berg přes noc dostal do povědomí všech už ne jako "ten doktor", ale pan režisér.

Nejnovější projekt HANCOCK o superhrdinovi Willu Smithovi má v ČR a SK premiéru na počátku července a jedná se zatím o nejdražší Bergův režijní počin. Dalšim projektem, jenž se právě nachází v pre-produkci je film VIRTUALITY. Nejnovější informace hovoří o tom, že by se měl Berg stát režisérem nové adaptace sci-fi Franka Herberta, DUNA, o níž Peter slibuje co největší věrohodnost knize. Nezbývá tedy, než mu věřit a držet palce.

Jakub "arachneuss" Miller

Režijní filmografie

Filmy

2018 Hancock 2
2017 Cocaine Cowboys
The Six Billion Dollar Man
2016 Deepwater Horizon: Moře v plamenech
Patriots Day
2013 Bloodline (TV film)
Na život a na smrt
2012 Bitevní loď
2009 Virtuality (TV film)
2008 Hancock
2007 Království
2004 Světla páteční noci
2003 Vítejte v džungli
1998 Šest pohřbů a jedna svatba

TV seriály

2015 Hráči (TV seriál)
2014 Pozůstalí (TV seriál)
Tučňák vede na body (S01E02)
Pilot (S01E01)
2011 Prime Suspect (TV seriál)
2006 Světla páteční noci (TV seriál)
2000 Wonderland (TV seriál)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)

Dokumentární

2016 Live to Tell (TV seriál)
2015 Průlomové objevy (TV seriál)
2012 Den Freddieho Roache (TV seriál)
2009 Los Angeles Kings: Výkupné (TV film)
30 for 30 (TV seriál)

Hudební videoklipy

2014 Maroon 5 - Maps (hudební videoklip)
2012 Maroon 5 - One More Night (hudební videoklip)
2009 Christina Aguilera - Keeps Gettin' Better (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Na život a na smrt
2010 Parchanti
2004 Světla páteční noci
1998 Šest pohřbů a jedna svatba

TV seriály

2000 Wonderland (TV seriál)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(139)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace